duminică, 3 martie 2024
7.9 C
Lugoj
spot_img

Are OBLIGATIA sa recladeasca orasul. Noul primar al Lugojului este primul cetatean strain care va conduce Lugojul si cel mai tanar primar ales al urbei, de dupa Revolutie

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Peste 7000 de lugojeni si-au pus sperantele in noul primar si sunt siguri ca acesta va reusi sa readuca Lugojul in randul oraselor civilizate, dupa 12 ani in care a fost condus execrabil de Boldea si gasca lui. Buciu are dubla cetatenie, germana si romana si va fi primul cetatean strain care ajunge sa conduca orasul dupa 1989. De asemenea, liderul lugojean al liberalilor este cel mai tanar primar ales al Lugojului de dupa revolutie preluand conducerea orasului la 43 de ani. Buciu vorbeste nu mai putin de patru limbi straine: franceza, engleza, italiana si germana.

“M-am nascut la Lugoj, pe 13 mai 1977, într-o familie de muncitori la fosta Intreprindere Textila Lugoj. Mama si tatal (decedat între timp) mi-au oferit o educatie simpla si curata, sub îndemnul de a învata cat mai mult si a întelege lumea în care traim. Biblioteca mostenita de la bunicul, precum si de la tatal meu (peste 4.000 de volume), mi-a fost calauza, dar si pavaza pe parcursul vietii.
Am inteles inca din copilarie ca trebuie SA ÎNVATAM TOT TIMPUL pentru a nu ramane in urma vremurilor. Am fost crescut cu convingerea ca trebuie SA FIM TOLERANTI si SA NE IUBIM APROAPELE. La fel, cred cu tarie si mereu mi s-a demonstrat, ca ADEVARUL nu poate fi învins niciodata.
Am mers la gradinita in satul bunicilor, pentru ca apoi sa urmez cursurile Scolii Generale 6 din Lugoj. Nu pot sa nu mentionez numele dascalilor care m-au îndrumat: doamna învatatoare Carstea, domnul profesor de chimie Avramescu si nu în ultimul rand dascalul si omul care m-a facut sa iubesc si mai mult lectura, domnul profesor Ghinea. La fel, doresc sa-l mentionez si pe cel care m-a facut sa iubesc matematica: domnul profesor Cadia.
Am urmat cursurile Colegiului Iulia Hasdeu, sectia de Matematica-Fizica. Aici am avut bucuria sa fiu îndrumat, din nou, de dascali exceptionali, pe care nu i-am putut uita. Domnul profesor de fizica, Boceanu (extrem de exigent, dar si foarte corect), domnul profesor de istorie, Calin (un bun Roman, care m-a convins ca a facut facultatea de istorie din dragoste pentru Tara), doamna profesoara de franceza Farcasiu, doamna profesoara de chimie Fedorca, doamna profesoara de biologie Ciocan si nu in ultimul rand domnul Firu, profesor de limba si literatura romana. Matematica ne-a fost predata de domnul profesor (si diriginte) Dobosan, cel care ne-a înteles mereu greselile adolescentei si ne-a aparat în fata celor care nu le întelegeau.
Am urmat apoi cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene Dragan, devenind licentiat în drept, pentru ca apoi sa obtin si titlul de avocat definitiv.
Primul meu loc de munca a fost la Primaria Municipiului Lugoj, ca si consilier juridic, apoi am ocupat aceeasi functie in cadrul Asociatiei Caritas Lugoj, pentru ca, de aici, sa ma transfer la Fundatia Europeana Dragan. Aici am fost direct implicat în procesul de acreditare al Universitatii Europene Dragan, care s-a si incheiat cu succes. Am fost de nenumarate ori în fata comisiilor parlamentare care avizau proiectul legii de acreditare, sustinand cauza universitatii lugojene. Ulterior, am avut onoarea de a fi secretarul personal al Profesorului Iosif Constantin Dragan. Am avut onoarea sa fiu langa omul care vorbea mai mult despre Romania decat despre propriile-i afaceri.
Am revenit apoi în Primaria Municipiului Lugoj, ca simplu functionar, pentru ca, mai tarziu, sa fiu desemnat sef al compartimentului de achizitii publice. În aceasta calitate, pentru a transparentiza procedurile de achizitii am schimbat, conform legii, regulamentele de organizare si desfasurare a acestora, introducand în comisiile de licitatii si cate un consilier local din fiecare partid. Apoi am luat-o pe cont propriu. Pana in pragul alegerilor locale am administrat o firma care a contribuit la construirea a zeci de hypermarketuri si supermarketuri pe întreg teritoriul Romaniei, constand în investitii totale de zeci de milioane de euro. In ultimii ani, firma pe care am administrat-o a fost pe primul loc la categoria ei de activitate (functie de profitul realizat), in topul întocmit an de an de catre Camera de Comert Timis.
În plan personal ma simt binecuvantat. Am o sotie minunata (pe care o iubesc chiar mai mult decat în prima zi) care este medic rezident si care mi-a daruit trei copii sanatosi, un baietel (Mihai) si doua fete (Ingrid si Irene). Sunt crestin ortodox si cred ca Dumnezeu ne calauzeste pe toti pe un drum bun, indiferent de religia pe care o practicam. Ce ma recomanda: experienta în administratia publica, cunostintele juridice si legislative, experienta în administrarea afacerilor, in domeniul investitiilor in constructii civile si comerciale, multiplele contacte avute cu autoritatile publice locale, regionale sau nationale. Niciodata nu am facut afaceri cu statul. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!“, se autocaracteriza Claudiu Buciu in urma cu cativa ani. In urma scrutinului din 27 septembrie, Claudiu Buciu a castigat detasat alegerile pentru functia de primar, cat si majoritatea in Consiliul Local Lugoj. Buciu a anuntat ca in mandatul incredintat de lugojeni va fi secondat de Stefan Blidaru, care va ocupa functia de viceprimar.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII