joi, 28 septembrie 2023
17.3 C
Lugoj
spot_img

Aroganta si tupeu. Autointitulatul bulibasa al rromilor din Lugoj, vrea sa cumpere gradinita de pe strada Caransebesului, iar cel mai probabil, vrea sa o transforme in palat

Data:

spot_img
spot_img

Autoproclamatul lider al rromilor din Lugoj, Ioan Bot iese din nou la rampa, in aceste zile.

Cu cateva saptamani inainte sa ii expire contractul de comodat pe care l-a obtinut intr-un mod cel putin discutabil, in curtea unei gradinite de pe strada Caransebesului, langa casa lui, Ioan Bot, cel care se recomanda a fi bulibasa rromilor, ameninta reprezentantii primariei. Intr-o adresa transmisa administratiei locale, Bot, cel care se lauda cu o influenta puternica in randul politicienilor, politistilor, dar si a magistratilor, sustine ca va solicita zeci de mii de euro despagubiri, daca imobilul in care functioneaza o unitate de invatamant prescolar nu ii va fi vandut, sau contractul nu ii va fi prelungit. Nerecunoscut ca lider de mai toate comunitatile de rromi din Lugoj, Ioan Bot nu pare decis sa elibereze de buna voie cladirea, care a fost inclusa intr-un proiect cu fonduri europene, asta desi administratia locala a decis sa nu ii mai prelungeasca niciun contract. Atitudinea sfidatoare a lui Bot i-a scandalizat pe cei din administratia locala, primarul ales, Claudiu Buciu, sustinand ca nu va accepta niciun troc in detrimentul copiilor din cartierele Stadion-Tesatori sau Strand. “Daca initial a fost dat in comodat un spatiu de 40 de metri patrati, ulterior, la acesta s-au mai adaugat inca 200 de metri patrati, “bulibasa” visand , incet incet, la tot terenul aferent gradinitei. Tot astfel, daca initial exista un Articol 8 cu un anumit continut: “comodatarul nu poate cere restituirea cheltuielilor facute… si nici nu poate retine spatiul cu titlu de compensare…”, in timp, acest articol a disparut. La fel au aparut, miraculos, clauze care-i dau dreptul “bulibasei” ca, in cazul in care imobilul s-ar vinde (!!!), obscura uniune sa aiba drept de preemtiune la cumparare. Doar ilegalitati.

Interesul real al “bulibasei”, girat cu indolenta de politicienii vremurilor, era acela de a cumpara intreg spatiul gradinitei, spatiu invecinat cu locuinta sa. Milionar in realitate, dar sarac lipit in acte, detinator in fapt de zeci de spatii comerciale in oras, date in comodat, nu in chirie…, “bulibasa” isi doreste cu orice pret acest imobil.”, a reactionat Buciu pe o retea de socializare. Administratia locala ar trebui sa intre in posesia i spatiului pe 26 iunie. In ultimele luni, presiunile pe acest subiect asupra functionarilor din primarie au fost uriase, iar de intimidari nu au scapat nici jurnalistii si nici angajatele unitatii de invatamant de pe strada Caransebesului. Pana la aceasta ora, niciun politician din PSD sau USR nu au reactionat fata de aceasta tentativa de a prelua un imobil care apartine retelei de invatamant din Lugoj. Va reamintim ca in campania electorala din 2020, banerele electorale ale lui Calin Dobra erau amplasate pe un imobil care apartinea familiei celui care se recomanda a fi bulibasa in oras.

CLICK PENTRU INTREAGA POSTARE A PRIMARULUI ALES CLAUDIU BUCIU

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Go Invictus! Lugojul inclus in traseul albastru al Stafetei Veteranilor

A zecea editie a Stafetei Veteranilor, are loc la...

Vara se prelungeste. Cand este prognozata o racire a vremii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru...

Sunt indepartati arborii care reprezinta pericol. Trafic restrictionat pe drumul dintre Lugoj si Faget

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timis a anuntat...