marți, 27 februarie 2024
15.9 C
Lugoj
spot_img

Au inceput incendierile. Zeci de hectare distruse de flacari si zeci de pompieri mobilizati la Bucovat

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Zeci de pompieri au participat, miercuri seara, la o actiune de stingere a unui incendiu, care a izbucnit in zona satului Bucovat.

Statiile de pompieri din Lugoj, Faget si Buzias au fost mobilizate, dupa ce flacarile au cuprins aproape o suta de hectare de vegetatie. “Pentru stingerea incendiului au fost mobilizati 30 de pompieri, cu 2 autospeciale de stingere, un autocamion si o autospeciala de serviciu din cadrul Statiei Faget, precum si doua autospeciale de serviciu si un microbuz de la subunitatile din Lugoj si Buzias. In sprijin au fost alertati pompierii voluntari ai comunei Dumbrava, precum si Ocolul Silvic Faget.”, au anuntat reprezentantii ISU Timis.

Autoritatile reamintesc cetatenilor ca detin obligatia de a respecta normele privind protectia mediului, care interzic arderea vegetatiei uscate. Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miristilor, turbariilor, litierelor padurii, stufului, tufarisurilor sau vegetatiei ierboase constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice, de la 50.000 lei la 100.000 lei. Un regim sanctionator distinct este stabilit pentru arderea miristilor, stufului, tufarisurilor si vegetatiei ierboase din ariile protejate si de pe terenurile supuse refacerii ecologice, fapta care constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, daca a fost de natura sa puna in pericol viata ori sanatatea umana, animala sau vegetala.

Au fost situatii cand, in urma unor astfel de incendii, s-au inregistrat victime omenesti din cauza propagarii focului sub actiunea vantului.

Totodata, nu trebuie omis faptul ca aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, chiar soldate cu victime, ca urmare a scaderii vizibilitatii pe drumurile publice, generata de acoperirea carosabilului cu cantitati mari de fum.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII