vineri, 31 martie 2023
9.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Au mai ramas 42 in competitie. Proiectul noului spital din Lugoj, a fost declarat ELIGIBIL, dupa prima etapa a evaluarilor

Data:

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Echipa Ministerului Sanatatii a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finantare depuse in cadrul apelului Infrastructura spitaliceasca publica noua, aferent PNRR. Dintre acestea, 42 au indeplinit criteriile de eligibilitate prevazute in Hotararea de Guvern nr. 1237 / 2022 si vor intra in urmatoarea etapa de analiza, in vederea acordarii punctajului conform metodologiei de evaluare. Printre cele 42 de obiective de investitii eligibile, se afla si proiectul inaintat de Primaria Lugoj.

Trei obiective de investitii au fost respinse, pentru ca au depasit bugetul maxim de 199.99 milioane de Euro/proiect, aferent finantarii din PNRR, conform Hotararii Guvernului nr. 1237/2022. Un obiectiv a fost respins pentru ca nu se regasea in lista predefinita de 49 de obiective de investitii inscrise de catre Ministerul Sanatatii in mandatul Guvernului precedent (Guvernul Citu) si aprobata de Comisia Europeana. Din lista predefinita de 49 de obiective, pentru patru nu au fost depuse solicitari de finantare. In prima etapa, au fost eliminate spitalele din Focsani (judetean), Sibiu (judetean), Brasov (regional) si Galati (judetean).

In urma aplicarii criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotarare de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investitii, in limita bugetului aferent PNRR. Lista finala va fi pusa in transparenta decizionala in luna ianuarie si va fi supusa aprobarii prin Hotarare de Guvern. Primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu, a anuntat depunerea proiectului in urma cu doua saptamani.

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Contract semnat sub privirile pline de frustrare ale lui Alin Nica. Lugojul are finantare pentru noul spital

Joi, la Timisoara, s-a semnat contractul de finantare, care...

Autoliv sprijină Spitalul din Lugoj

Lucrările de renovare și reamenajare a Secției de ATI...

Practic nu se mai poate schimba nimic. Noul spital din Lugoj, va primi “binecuvantarea” Guvernului

Guvernul Romaniei se reuneste in sedinta, miercuri, la ora...