miercuri, 6 decembrie 2023
4.9 C
Lugoj
spot_img

Badina face afaceri cu Meridian 22 desi legea ii interzice. Seful de cabinet al lui Ilie Sarbu castiga sume ametitoare pe spatele lugojenilor (P)

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

 

Intrebare: De ce s-au majorat taxele Meridianului si ale Salprestului? Raspuns: Pentru binele camarilei PSD-iste a lui Boldea.

Nu as fi revenit cu aceasta tema daca nu as fi citit in presa locala faptul ca Meridian 22 S.A. se pregateste sa taie apa la peste 1.000 de abonati ce detin case in Lugoj si Maguri.

Am scris in nenumarate randuri impotriva majorarilor de taxe propuse de consilierii locali Badina, Barboni si Savu si sustinute de „primarul” Boldea. Am spus intotdeauna ca solutia problemelor nu sta in marirea tarifelor ci in stoparea furtului organizat de conducatorii societatii si ai orasului nostru.
De doua ori au fost amanate sedintele de consiliu pe aceasta tema. Apoi artizanii capusarii totale a bugetului local au redus cuantumul majorarilor si le-au votat ca atare.
Nu mai pot tine in viata cele doua societati, dar decat sa nu mai fure mai bine ne cresc noua tarifele!

Astazi hingherii de taxe (Groza si Ghera) sunt asmutiti asupra lugojenilor care, din cauza ca traiesc prea bine cu Boldea primar, nu-si pot plati nici macar apa curenta, fie ea nepotabila (un alt succes al lui Boldea in 7 ani de mandate stralucitor).

Deci: „restantele mari … ingreuneaza finantarea administrarii instalatiilor de captare, pompare si distribuire a apei potabile in tot municipiul.” Asadar, lugojenii care nu au bani sa-si plateasca apa, fie ca locuiesc in Lugoj sau in Maguri, atenteaza la siguranta publica a sistemului de alimentare cu apa!!!, iar nu Boldea care nu e in stare sa puna in functiune, in mod corespunzator, uzina de apa, dupa ce a aruncat milioane de euro acolo in ultimii 7 ani.
Sau: „Neincasarea banilor creaza probleme in activitatea societatii si in relatiile cu furnizorii de utilitati si materiale, cu care lucram.”
Si amenintarile finale:
– „Demersurile impotriva rau platnicilor … vor continua si la cei din cartierele de blocuri si la agentii economici.” (adica nu scapa nimeni de mana lunga si „dreapta” a hingherilor de la Meridian 22);
– „Meridian 22 SA va recurge … la masuri de forta, in incercarea de a limita situatia critica … societatea este nevoita sa debranseze datornicii de la retea pentru a-si redresa situatia economica”.
Cam asta a iesit din gura domnului Florin Iovescu, Director Econimic la Meridian 22 SA (functia e preluata de pe site-ul institutiei).
Nu as fi atat de revoltat daca acesti „politicieni” organizati sa devalizeze bugetul local, ar inceta sa ne explice noua, lugojenilor, ca ei cunosc legea, ca ei sunt in slujba noastra, ca nimeni nu e mai cinstit decat ei.

Capul majorarilor este Badina, cu sprijinul cat se poate de discret al lui Boldea, pentru a nu-I cauza din punct de vedere electoral. Cei doi ne supun urmatoarei scheme:
1. lugojenii platesc taxe pentru apa, canal si gunoi la Meridian 22 si la Salprest;
2. lugojenii platesc taxe majorate an de an;
3. lugojenii platesc taxe si impozite la bugetul local, adica direct primariei;
4. primaria aloca sume importante din bugetul local catre Meridian 22 si Salprest pentru ca acestea sa nu intre in faliment.
Adica, spre exemplu, platim x lei pe metrul cub de apa direct la Meridian 22, dar platim y lei indirect, prin primarie, tot catre Meridian 22, de unde rezulta un pret z, care, credeti-ma duce metrul cub de apa din Lugoj la un pret de New York. Daca s-ar taia furturile, am avea si noi un pret normal la apa si poate si-ar putea permite mai multi lugojeni sa-l plateasca.

Concret, Badina Nicu, actionar si administrator la Imprest Auto SRL, de cand se stie el, ne da cu pixu’n ochi ca trebuiesc majorate taxele. Badina Nicu este si consilier local de vreo patru mandate, cel putin. Badina Nicu este si sotul sotiei sale, care este cenzor la Meridian 22 SA si care ar trebui sa verifice daca banii se cheltuiesc corect si legal acolo… Badina Nicu este si seful biroului senatorial al lui Ilie Sarbu, socrul ginerelui, birou deschis la Lugoj (ca de aceea face domnul Badina doar ce vrea dansul). Numai calitati!
Dar domnul Badina Nicu este un adevarat social democrat, in timp ce propune majorari de taxe cu doar 10-12%, vinde catre Meridian 22 si catre Salprest, prin firma sa, Imprest Auto SRL, fara licitatie, uleiuri cu adaosuri de minimum 100%.

Pai de ce sa platim noi apa, canalul, si gunoiul cand majorarile se duc direct in cont la grupul organizat Badina&Boldea?

In 2008, dupa ce “primarul” Boldea a furat din inimile noastre fotoliul de primar, l-a uns pe Badina pe post de fanariot la Meridian 22 si Salprest, adica sa culeaga foloasele cuvenite partidului pentru ca a condus spre faliment cele doua societati.
In consecinta, din 2008 incoace, Imprest Auto SRL factureaza anual, catre Meridian 22 si Salprest o suma medie de … !!! atentie … 125.000 RON. Adica 1.250.000.000 lei vechi, adica, in sapte ani de mandat Boldea, peste 750.000 RON, adica peste 7.500.000.000 in lei vechi.
Trebuie sa remarc faptul ca, dupa ce in anul 2009, Badina vindea catre societatile primariei, prin Imprest Auto SRL, uleiuri de aproximativ 200.000 RON, in prezent acesta vinde de “doar” 80.000 RON (mai exact, in 2014 a vandut de 80.535 RON). M-as gandi ca din bun simt, sau pentru ca nu prea era in pragurile legii achizitiilor publice? Ramane de vazut.

Sincer, sunt bucuros ca uleiul se si livreaza, adica nu ne aflam in fata unei tepe totale. Tristetea vine insa mai ales din faptul ca Meridian 22 ori Salprest se pare ca n-au facut veci vreo licitatie pentru achizitia de uleiuri, fapt din care rezulta ca de aceea adaosul comercial practicat de Imprest Auto SRL este unul nesimtit (100%). Estimez ca profitul mediu anual al Imprest Auto SRL, doar din relatia comerciala cu noi lugojenii este de cel putin 50.000 lei, pentru ultimii sapte ani de mandat ai “primarului” Boldea…
Mai mult, se pare ca, in ultimii ani, Meridian 22 si Salprest ar fi ramas singurii clienti ai Imprest Auto SRL, fapt de inteles pentru ca nimeni, in afara de cele doua societati, nu mai cumpara uleiuri la pret dublu. Asta dupa ce Badina s-a certat cu Bojin (presedintele PSD Timis) si Directia Apelor Banat a incetat sa mai cumpere uleiuri de la aceeasi societate a domnului Badina. Se pare chiar ca Badina nici nu se oboseste sa mai treaca uleiurile prin curtea lui, furnizorul sau ducandu-le direct in curtea Meridian 22 si a Salprestului… la asa nivel mafiot s-a ajuns. Badina plimba doar hartiile. Si ne ia banii.

Daca inmultim profitul lui Badina din jecmaneala pe care ne-o aplica cu doar doi ani de activitate obtinem exact suma care-i lipseste astazi Meridianului de la cei 1.000 de abonati, adica 90.000 de lei.
Daca s-ar fi facut licitatie pentru achizitia de uleiuri, in sapte ani am fi economisit cel putin 350.000 de lei, dar grupul organizat Boldea&Badina ar fi ramas fara bani, ceea ce era de neacceptat. Repet, bine totusi ca primim uleiurile si nu e o teapa totala, pentru ca la Meridian 22 sunt si cazuri in care platim servicii si ele nu se presteaza. Din acest punct de vedere trebuie sa-l apreciem sincer pe domnul consilier local Badina, fara sa stim daca uleiul este folosit la utilajele noastre sau este carat pe acasa de unii si altii (sau stim si asta domnule Badina?).

Daca sifonarea banilor publici este o chestiune de imoralitate, de care Badina da dovada in mod cert, alta chestiune este incompatibilitatea.
Conform Ghidului privind incompatibilitatile si conflictele de interese al Agentiei Nationale de Integritate, exista conflict de interese atunci cand “un oficial public, in virtutea functiei publice pe care o ocupa ia o decizie sau participa la luarea unei decizii cu privire la care are si un interes personal”.
De asemenea, conform articolului 12 din Legea 78/2000, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite…
Conform datelor din registrul comertului cu privire la Imprest Auto SRL, Badina Nicu detine 90% din aceasta societate si este administrator inca din 2006, pe durata nelimitata. Adica face totul si fara perdea, sa vada publicul cum se obtin foloasele necuvenite!

Grupul organizat sa citeasca cu atentie si ce scrie mai jos:
“Conform articolului 13, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani fapta persoanei care detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat … de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.”

De asemenea domnilor Badina&Co, conform Legii 161/2003, articolul 90, consilierii locali care au functia de … administrator…, precum si calitatea de actionar (dvs le aveti pe ambele) sau asociat la societatile comerciale cu capital privat (S.C. Imprest-Auto S.R.L.) … nu pot incheia contracte comerciale de … furnizare de produse (uleiuri) … cu autoritatile administratiei publice locale din care fac parte … ori cu societatile comerciale infiintate de consiliile locale (Meridian 22 S.A. si Salprest S.A.) … . Incalcarea de dispozitiilor de mai sus atrage incetarea de drept a mandatului de ales local de la data incheierii contractelor.”

Stiu ca dumneavaostra cunoasteti aceste prevederi legale, dar avand in vedere ca va sustine “primarul” Boldea si senatorul Sarbu, vi se cam falfaie.
Noi ne dorim doar sa nu ne mai vindeti ulei la pret dublu si sa ne dati inapoi toti banii castigati din contractele cu Meridian 22 si Salprest. Doar atat, de restul se vor ocupa autoritatile competente.

Pe sleau, de ce sa mai platim apa, canalul, apa meteorica si gunoiul, pana cand Meridianul si Salprestul nu vor inceta orice achizitii de produse, lucrari si servicii de la orice politicieni locali? Si pana cand nu vor recupera profiturile realizate ilegal, ani de zile, ca urmare a faptului ca nu au fost organizate licitatii, banii publici fiind cheltuiti discretionar?

Tovarasi hingheri, Groza si Ghera, debransatii pe colegii dvs din PSD de la banii publici, iar nu pe lugojenii care nu-si pot plati apa!

P.S.
Cand te fura un hot de profesie nu te doare asa tare ca si atunci cand te fura un apropiat. Privesc cu tristete cum ne bucuram de povesti calde, de glume frumoase, de festivaluri, in timp ce baietii acestia ne fura constant, iar noi suntem fericiti. Oare e bine?

Pentru ca banii n-au miros (si nici culoare politica) sa vedem cam cine sunt baietii care fac parte din grupul organizat si cum sunt ei prezenti peste tot:

Boldea:
– nu stie nimic saracu’ – replica utilizata repetat in fata anchetatorilor emoticon smile, dar:
– este primarul municipiului Lugoj – ordonator principal de credite;
– este presedintele PSD Lugoj (inca din 2010…);
– este vicepresedinte al PSD Timis;
– este capul si cofondatorul grupului – fara acordul lui nu se petrece nimic, el coordoneaza impartirea zonelor de influenta;

Badina:
– vicepresedinte PSD Lugoj – decide, la nivel politic (cu acceptul tacit al lui Boldea), de la cine cumpara uleiurile pentru utilaje cele doua societati locale – Merdian 22 si Salprest – in ultimii sapte ani;
– vicepresedinte al Comisiei de Litigii si Integritate Morala a PSD Timis – imi imaginez cum judeca Badina colegii de partid… e foarte competent in integritate morala;
– seful biroului parlamentar al senatorului PSD Ilie Sarbu – functie pentru care incaseaza 15.972 RON anual;
– consilier local din partea PSD Lugoj – functie pentru care incaseaza indemnizatia de consilier in valoare de 8.175 RON annual, precum si, in calitate de membru al Comisiei de aplicare a Legii 550/2002 (despre care am mai scris), comisie care nu a facut nimic in ultimii sapte ani, mai incaseaza 9.198 RON anual;
– ruda de gradul doi cu unul din cenzorii Meridian 22 (sotia domniei sale) – functie pentru care sotia incaseaza 4.620 RON anual;
– actionar/administrator Imprest Auto SRL – firma de la care Meridian 22 si Salprest cumpara uleiuri de sapte ani, de cand primar este Boldea – cofondatorul grupului – activitate din care face un profit mediu de 50.000 RON;
– de asemenea, in calitate de nu stiu ce (e un secret bine ascuns…) domnul Badina incaseaza si o indemnizatie din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Timis, in valoare de 2.808 RON anual.

La un calcul simplu, din dragoste fata de lugojeni, rezulta ca Badina incaseaza, annual, din bani publici aproximativ 82.598 RON, cam de sapte ani, adica, in mandatele lui Boldea, Badina a dus acasa (inclusive la partid) o frumoasa suma de aproximativ 578.186 RON din bugetele publice. Sa tot fi consilier local… Ma intreb ce a facut el pentru noi sa merite aceste sume colosale?

Barboni:
– vicepresedinte PSD Lugoj;
– consilier local din partea PSD Lugoj;
– membru in biroul judetean al PSD Timis;
– sef serviciu aprovizionare al Meridian 22 – adica el decide de la cine se cumpara uleiul, adica face o teoretica selectie de oferte, la care, de sapte ani castiga aceeasi firma, Imprest Auto SRL (a colegului de consiliu si de partid), la un pret mult mai mare (se pare ca dublu) fata de cel din piata;

Savu:
– vicepresedinte PSD Lugoj;
– consilier local din partea PSD Lugoj;
– sef serviciu administrativ al Meridian 22 – este cel care comanda necesarul de ulei catre Barboni;
– cenzor al Salprest SA;
– Presedinte al Uniunii Sindicatelor Timisul Lugoj;
– membru al Consiliului de Administratie al Casei de Cultura a Municipiului Lugoj (unde presedinte este colegul dansului de consiliu si de partid, domnul Craciunescu Iosif, care este si secretarul PSD Lugoj);
– Presedinte al Sindicatului Meridian 22 S.A. Lugoj;
– Vicepresedinte CNSLR Fratia – Timis.

Buciu Alexandru Claudiu
Iubiti Lugojul!

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII