miercuri, 27 septembrie 2023
23.8 C
Lugoj
spot_img

Angajatii MAI beneficiaza de decontarea concediului de odihna, în limita sumei de 1450 de lei

Data:

spot_img
spot_img

În conformitate cu Legea nr. 80 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, în acest an, politistilor, militarilor si personalului civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiaza în perioada concediului de odihna în unitati turistice aflate pe teritoriul Romaniei, în limita valorica prevazuta de reglementarile legale.

 Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului prevazut la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, referitor la limitarea sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor si a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite.

 Solutia decontarii a fost necesara întrucat din cauza regulilor de protectie a datelor cu caracter personal si a celor institutionale cu privire la angajatii din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanta în valoare de 1.450 de lei, asa cum este prevazut pentru celelalte categorii bugetare.

 MAI are deja prevazute sumele necesare decontarii cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihna în reteaua nationala de turism, în bugetul aferent anului 2018.

 Totodata, personalul MAI va beneficia de prevederile Legii concediului paternal nr. 210/1999. Pana acum, angajatilor MAI nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 facea referire stricta la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat.

 De asemenea, prin Legea nr. 80 din 28 martie 2018 a fost eliminata restrictia instituita de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 90/2017, care prevedea ca institutiilor si autoritatilor publice, indiferent de modul de finantare si subordonare, li se interzice achizitionarea de autoturisme si mobilier.

Ministerul Afacerilor Interne va achizitiona anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative.

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vara se prelungeste. Cand este prognozata o racire a vremii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru...

Sunt indepartati arborii care reprezinta pericol. Trafic restrictionat pe drumul dintre Lugoj si Faget

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timis a anuntat...