duminică, 14 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Buciu, prima reactie dupa sentinta judecatorilor. “Nu e important ce functie detin in Primarie, important este sa ducem la capat zecile de proiecte de finantare depuse, sa reformam Primaria si sa consolidam societatile nou infiintate”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Buciu a anuntat ca va decide in zilele urmatoare ceea ce va face in viitor. In urma mai multor discutii cu cei cu care a facut echipa in ultimele luni, Buciu pare sa fi fost convins sa ramana in aparatul administrativ, rolul sau fiind acela de a coordona proiectele demarate pana la alegerea unui nou primar.  

“Instanta a decis ca Ordinul Prefectului prin care am fost demis din functia de primar, ramane valabil. Astfel, instanta consfinteste o situatie care dureaza din 8 iulie 2022, data la care am fost demis. Am decis sa raman in Primarie, pana acum in calitate de consilier al Primarului Interimar, iar de acum inainte, intr-o calitate pe care o voi discuta cu Primarul Interimar, Bogdan Blidariu.

Nu e important ce functie detin in Primarie, important este sa ducem la capat zecile de proiecte de finantare depuse, precum si, la fel de important, sa reformam Primaria si sa consolidam societatile nou infiintate.

A fost, este si va fi un efort enorm pentru a scoate Lugojul la lumina, sigur, eforturi deocamdata cu efecte putin vizibile. Am preferat sa demaram proiectele cu adevarat esentiale pentru Lugoj si nu sa cadem in ispita de a face investitii care ar fi avut doar efecte electorale, vizibile cat ai clipi din palme.

Avem de gestionat contracte nefinalizate (Centrul, SPA-ul, Toboganele, Reteau de Apa si Canalizare, Statia de Epurare, Cazarma, etc.) lasate in situatii juridice, tehnice sau economice greu sau aproape imposibil de finalizat fara repercursiuni asupra bugetului.

Intampinam o rezistenta feroce din partea functionarilor angajati la kilogram de fosta administratie, doar pe baza de carnet de partid sau de neam al cuiva din anturajul fostei administratii. Am incercat sa aprobam o prima organigrama, demers sabotat de functionari si viciat de acestia, astfel incat instanta a anulat aceasta prima organigrama. Vom demara aprobarea unei noi organigrame, conform indicatiilor si mentiunilor instantelor, dar si apeland la specialisti din afara institutiei. Trantorii, incompetentii si franarii dezvoltarii urmand sa fie inlaturati.

Am reusit sa angajam oameni noi, cu experienta in domeniul specific de activitate, dar care inca invata cum sa se descurce in administratie printre colegii rau intentionati sau speriati ca oamenii competenti ii vor inlocui in curand. Ne bazam pe acestia. Un singur exemplu: orice document depus la Directia de urbanism primeste raspuns in maximum 5 zile, in loc de cativa ani…

Repet, am muncit enorm, atat alaturi de echipa politica a PNL Lugoj (primar, viceprimar si 10 consilieri locali), dar si alaturi de colegii noi si de unii colegi vechi din Primarie, care au inteles ca muncesc pentru comunitate, nu pentru primar.”, a scris Claudiu Buciu.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII