marți, 16 aprilie 2024
8.9 C
Lugoj
spot_img

Candidat din Lugoj prins in timp ce incerca sa copieze la Bacalaureat. Cum a intentionat sa fraudeze examenul

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Unul dintre candidatii eliminati si care a primit nota 1 a sustinut examenul la Lugoj. Conform reprezentantilor ISJ, absolventul a incercat sa copieze folosind o casca cu dispozitiv bluetooth. Candidatul a fost eliminat din examen si nu va mai avea voie sa se inscrie la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Miercuri, 23 august a avut loc penultima proba scrisa,  proba E)c) – proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d).
Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana (proba A) începe vineri, 25 august, si continua luni, 28 august, cand este programata si proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna. Evaluarea competentelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 si 30 august, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala (proba C) sa se desfasoare în zilele de 30 si 31 august.
Atat subiectele pentru probele scrise, cat si subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana/limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala în maximum 10-15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.
Nu este permis accesul candidatilor în salile de examen cu manuale, dictionare, notite, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

a) sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale

b) sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea;

c) obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Afisarea primelor rezultate (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00) au loc în data de 1 septembrie, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 6 septembrie.
În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluarii lucrarilor contestate „nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, întrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta între nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vin ploile. Vremea se răcește brusc

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

S-a închis pescuitul. Bălțile private rămân singura alternativă

Începând de marți, pescuitul recreativ, sportiv, dar și în...