duminică, 3 martie 2024
2.9 C
Lugoj
spot_img

Caravana va poposi la Lugoj timp de doua zile. A început editia din 2021 Rod Festival – Zilele Recoltei Cinematografice

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Departe de lumea dezlantuita a marilor festivaluri, populata cu politicieni, sponsori si campanii pe social media, departe de centrul Timisoarei, supraofertat cultural în aceste zile, acolo, în mijlocul comunitatilor închise si al grupurilor marginale din cartiere, catune, sate, penitenciare, centre pentru minori, azile de noapte sau camine pentru batrani a început cea de a doua editie a Rod Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, un eveniment DocuMentor. La Rod Festival, filmul, teatrul independent, spectacolul de circ si fotografia de arta se vor întalni cu oameni pentru care accesul la cultura este unul dificil sau chiar imposibil. Acesta este unul dintre cele mai ample experimente sociale organizate la granita dintre centru si periferie, care consta în evenimente de anvergura mica si ateliere, gandite de catre sectorul cultural independent din Timisoara ca o extensie a bidbook-ului care a dus la castigarea titlului de Capitala Europeana a Culturii 2021/2023 de catre orasul Timisoara. Rod 2021 îsi propune sa dea voce Romaniei si Europei, uitate si regasite, si sa darame barierele care separa periferia de centruCaravana Rod este însotita pe parcursul ei de o caravana medicala organizata în parteneriat cu Asociatia ATI Aurel Mogoseanu, din Timisoara, coordonata de dr. Dorel Sandesc, care va oferi gratuit servicii medicale, teste, vaccinuri si educatie sanitara tuturor celor interesati. Pana în anul 2023, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii, Festivalul Rod îsi propune sa devina un fenomen european cu peste o suta de evenimente de mica anvergura, organizate în noua tari europene.

Intrarea la evenimentele Rod 2021 este libera în limita locurilor disponibile. Caravana Rod de anul acesta a început sambata 21.08, la Costesti, în jud. Hunedoara, a continuat duminica, 22.08, la Poieni, comuna Pietroasa jud. Timis si urmeaza sa ajunga, în viitorul imediat, la Lugoj, dar si la Nadrag.

29 august/ Lugoj

Amfiteatrul exterior, Universitatea Europeana Dragan

ora 18 – teatrul Aualeu, cu spectacolul: Ferma – aprox 1h

ora 19,10 – animatie pentru copii: Yeti, Omul Zapezilor – 1 h 37 min.

ora 21 – documentar: The New Gypsy Kings de Liviu Tipurita – 59 min.

                                            

30 august/ Lugoj

Amfiteatrul exterior, Universitatea Europeana Dragan

ora 18 – teatrul Aualeu, cu spectacolul Huo – aprox 1 h

ora 19 – animatie pentru copii: Peter Iepurasul – 1 h 35 min.

ora 20,40 – film de fictiune: Berliner de Marian Crisan – 1 h 33 min.

 

31 august/ NadragScena de langa parc

ora 18,30 – animatie pentru copii: Yeti, Omul Zapezilor – 1 h 37 min.

ora 20,10 – documentar: The New Gypsy Kings de Liviu Tipurita – 59 min.

ora 21,15 – film de fictiune: Aferim de Radu Jude – 1 h 48 min.

 

ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timisoara, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local Timisoara.

Proiect sustinut de Consiliul Judetean Timis si Centrul National al Cinematografiei.

Parteneri: KineDok, One World Romania, Universitatea de Vest Timisoara, Cinepub, Kuda.org (Serbia), Best of Timisoara, Caravana Medicala Împreuna pentru viata/ Asociatia Pentru ATI „Aurel Mogoseanu”, Timisoara

Participarea este permisa doar persoanelor vaccinate, care au cel putin zece zile de la finalizarea schemei de vaccinare, a persoanelor care prezinta un test negativ RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau un test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore. Minorii sub 16 ani sunt exceptati de la prezentarea dovezilor enumerate mai sus. La evenimentele din cadrul ROD 2021 este obligatorie purtarea mastii de protectie.

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII