marți, 16 iulie 2024
29.9 C
Lugoj
spot_img

Cauți televizoare smart ieftine? Iată lucrurile de care să ții cont la cumpărare

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

În fine, dacă ai garsonieră, pe care vrei să o închiriezi, dacă ai o cabană la munte sau o casă la țară unde nu petreci decât câteva săptămâni pe an, nu merită să arunci cu banii pe un televizor smart scump. De aceea, uneori e nevoie de televizoare smart ieftine. Ce trebuie să iei în calcul, totuși, chiar și când te orientezi spre segmentul economic al televizoarelor inteligente?

Unul din lucrurile care trebuie mereu luat în calcul la smart tv-uri este sistemul de operare, acesta fiind motivul pentru care poți profita la maximum de experiența de vizionare pe un televizor inteligent. Evident, cu cât mai avansat, cu atât mai bine, cum avem exemplele Tizen, de la Samsung, sau Android TV, de la Google, dar nu mereu găsești așa ceva pe televizoare smart ieftine. În orice caz, ai vrea să ai acces la platforme precum Netflix sau Yotube, chiar dacă nu alegi un televizor scump.

Ce nu trebuie să lipsească nici măcar unui televizor smart ieftin?

Evident, ecranul trebuie să fie plat, pentru că astfel se profită la maximum de spațiu și, totodată, aceste modele se încălzesc foarte puțin. Ceea ce e o binecuvântare vara. În ceea ce privește dimensiunile, minimul necesar este o diagonală de 24 de inchi (61 de centimetri), dar dacă modelul ales este mai mare, cu atât mai bine. Evident, dimensiunea televizorului depinde mereu și de spațiul de care dispui.

Dacă îți faci probleme cu privire la rezoluție, în mod normal găsești televizoare smart ieftine cu HD, dar din ce în ce mai multe modele Full HD au prețuri tot mai avantajoase. Alege unul din această ultimă categorie, pentru ca experiența de utilizare să fie cât mai plăcută și mai reușită, mai ales când urmărești conținut multimedia sau, de ce nu?, îl folosești pentru jocuri. Dacă am stabilit clar că nu căutăm un televizor foarte avansat, un smart tv de 720 p este mai mult decât suficient. Sunt și minusuri, însă. Nu multe astfel de televizoare smart ieftine vor avea opțiuni de compatibilitate cu tehnologii precum HDR.

Sunetul este alt aspect de luat în seamă când vine vorba de televizoare smart ieftine. Trebuie să alegi pe cât posibil un sistem stereo, pentru o bună senzație spațială. Dacă nu, s-ar putea să ai probleme sau să ți se pară un disconfort sunetul în jocuri sau la anumite filme sau seriale. În ceea ce privește puterea, de la 10W în sus ar trebui să fie ok, dar noi îți recomandăm să găsești ceva de la 20W în sus.

Conectivitatea, un factor determinant

Acest lucru este esențial, dat fiind că nu se cumpără un televizor smart care să nu aibă o bună conectivitate. La ce bun? Pentru o experiență bună, numărul de porturi de conexiune trebuie să fie suficient pentru a putea conecta accesorii precum o consolă sau un calculator. De aceea, minimul necesar este ca televizorul să dispună de două porturi HDMI și, totodată, USB, pentru a putea conecta dispozitive de stocare precum un pendrive sau un hard disk extern.

Un smart tv este un televizor inteligent. Se numesc așa pentru că nu au doar funcția clasică a unui televizor, de a retransmite programe prestabilite, prin cablu sau prin antenă, ci cu ajutorul lor se poate naviga pe internet, pot reproduce dvd-uri, pot accesa streaming-uri video, pot fi folosite ca monitoare pentru jocuri și așa mai departe. Unele sunt sisteme proprii ale producătorilor de televizoare precum Samsung, dar altele, tot mai multe, sunt efectiv identice cu cele de pe telefon sau tabletă, întrucât folosesc același sistem de operare, Android.

Toate aceste televizoare smart au o interfață simplă, intuitivă și ușor de manevrat, care face foarte ușoară folosirea lor și a sistemului lor de operare. Mai ales dacă ești deja familiarizat deja cu acesta, de pe telefonul mobil. În plus, o altă caracteristică a smart tv-urilor este că au întotdeauna ecrane de ultimă generație LCD sau LED, cu tot felul de denumiri pompoase derivate din asta: QLED, OLED etc.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Până când se menține valul de căldură? Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

Urmează câteva zile de răcoare. Prognoza meteo pentru perioada 1-14 iulie

 Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru următoarele...