vineri, 1 martie 2024
10.9 C
Lugoj
spot_img

Ce se ascundea sub banda adeziva. Bulgar trimis in judecata, pentru punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Un cetatean bulgar va ajuge in fata judecatorilor din Faget si risca sa se aleaga cu o condamnare, dupa ce a fost prins conducand o masina, care nu avea numere de inmatriculare conforme.

Individul a fost oprit pentru un control in luna martie a anului trecut, conducand pe DN 68A, un autoturism Mercedes cu un numar de inmatriculare provizoriu, eliberat de autoritatile germane, care nu are drept de circulatie in Romania. La control, politistii au descoperit ca partea dreapta cu camp galben a numarului, era acoperita cu banda adeziva de culoare gri, se arata in rechizitoriul transmis judecatorilor de procurori. Banda adeziva era aplicata pe ambele placute de inmatriculare, atat pe fata cat si pe spate, dupa ultima cifra a numarului. “Dupa dezlipirea benzii adezive de culoare gri de pe numerele de inmatriculare, s-a constatat ca acestea au perioada de valabilitate inscrisa pe fond galben. Conducatorul auto a declarat ca a cumparat vehiculul din Germania, s-a prezentat cu documentele autoturismului la oficiul de inmatriculari, unde a cerut sa i se elibereze numere provizorii cu valabilitate pe 30 de zile, insa cererea i-a fost respinsa, autoritatile oferindu-i numere pe fond galben, cu valabilitate pe 5 zile, deoarece buletinul sau urma sa expire peste cateva zile. Barbatul a mai declarat anchetatorilor ca a plecat din Germania spre Bulgaria fara sa fie oprit la frontiera, desi stia ca placutele de inmatriculare aplicate pe autoturism nu sunt numere pentru export si nu sunt valabile in afara Germaniei. Ajuns in fata anchetorilor, bulgarul si-a recunoscut fapta, sustinand ca a acoperit partea galbena cu banda adeziva, intrucat nu avea posibilitatea financiara sa transporte masina pe platforma, pana in localitatea unde locuieste. Magistratii de la Judecatoria Faget au decis ca judecata in acest dosar poate incepe si urmeaza ca cetateanul bulgar sa fie tras la raspundere pentru punerea in circulatie sau conducerea a unui vehicul neinmatriculat.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII