luni, 25 septembrie 2023
19.9 C
Lugoj
spot_img

Cele mai importante opere ale lui Brancusi, se vor afla la Timisoara. Au fost puse in vanzare biletele pentru cea mai interesanta expozitie a ultimilor ani 

Data:

spot_img
spot_img

A mai ramas o luna de zile pana la debutul uneia dintre cele mai asteptate expozitii eveniment din cadrul programului Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii.

Gazduita de Muzeul National de Arta din Timisoara in perioada 30 septembrie 2023–28 ianuarie 2024, expozitia Brancusi: surse romanesti si perspective universale, este finantata de Consiliul Judetean Timis si este organizata de catre Muzeul National de Arta Timisoara, Fundatia Art Encounters si Institutul Francez din Romania. Incepand cu data de 4 septembrie, biletele pot fi achizitionate de pe site-ul expozitiei „Brancusi: surse romanesti si perspective universale”, brancusi-2023.info.

Pentru a beneficia de o experienta placuta de vizitare si pentru siguranta lucrarilor expuse, biletele pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, in limita disponibilitatii. Pe langa biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, in fiecare dimineata, si un numar de bilete pentru ziua respectiva, care pot fi achizitionate direct de la casieria Muzeului National de Arta Timisoara.

Pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de bilete:

Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” – 88 RON;

Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” si toate celelalte expozitii MNArT – 100 RON;

Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru studenti (cu carnet de student) – 22 RON;

Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 RON;

Gratuit pentru jurnalisti, presa scrisa si media (cu acreditare prealabila), prescolari si elevi, precum si profesorii sau invatatorii insotitori (1 insotitor la 10 prescolari/elevi), angajati ai muzeelor publice din Romania, membri ai asociatiei ghizilor acreditati din Timisoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilitati si insotitorii lor;

Toate veniturile rezultate din vanzarea de bilete vor merge catre Muzeul National de Arta din Timisoara, pentru sustinerea infrastructurii si proiectelor acestuia.

Expozitia va fi deschisa dupa urmatorul program:

30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024

Miercuri – duminica: 10:00 – 20:00

Luni si marti, precum si in zilele de 24–26 si 31 decembrie 2023 si 1–2 ianuarie 2024: inchis

„Expozitia beneficiaza si de un atragator site dedicat, brancusi-2023.info, care va invita sa descoperiti universul Brancusi, informatii despre reputata curatoare Doina Lemny si volumul bilingv, roman-englez, Brancusi: surse romanesti si perspective universale pregatit de catre aceasta, articole interesante despre viata si opera artistului sau ce anume spun marile personalitati despre cel care a avut o contributie enorma la innoirea limbajului plastic al sculpturii moderne. Sunt prezentate si informatii practice legate de bilete, reguli de vizitare, programul de mediere, precum si echipa proiectului.Pentru vizitatorii romani si straini aflati in Timisoara, aceasta expozitie reprezinta o ocazie unica de a descoperi si admira operele unui artist care a reusit sa valorifice patrimoniul cultural al tarii sale, impregnandu-l cu valori universale. Ne bucuram ca putem vedea la Timisoara o astfel de expozitie-eveniment si incurajam publicul sa-si rezerve din timp bilete si sloturi orare la acest regal expozitional.”, au anuntat organizatorii acestui eveniment.     

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII