duminică, 3 martie 2024
7.9 C
Lugoj
spot_img

Centrul Militar Zonal Timis a inceput recrutarile pentru Ministerul Apararii Nationale

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Pentru anul de învatamant 2022-2023, Ministerul Apararii Nationale vine în întampinarea tinerilor cu o oferta educationala generoasa.

Astfel, 600 este numarul de locuri scos la concurs pentru învatamantul liceal militar, în cele 5 colegii nationale militare: Colegiul National Militar “Mihai Viteazul”- Alba-Iulia, Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu”- Craiova, Colegiul National Militar “Stefan cel Mare” – Campulung Moldovenesc, Colegiul National Militar “Alexandru Ioan Cuza”- Constanta si Colegiul National Militar “Dimitrie Cantemir”- Breaza, judetul Prahova.

Se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolventii care nu au fost înmatriculati într-o unitate de învatamant liceal sau profesional, cu varsta de cel mult 16 ani împliniti în anul 2022.

Termenul limita pentru înscrierea candidatilor este data de 25.03.2022.

Pentru învatamantul universitar militar (absolventii vor deveni ofiteri în cadrul Ministerului Apararii Nationale) a fost aprobat prin Planul de scolarizare un numar de 243 de locuri.

Institutiile în care viitorii studenti militari îsi vor desavarsi pregatirea sunt Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”- Bucuresti (3 ani), Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” – Sibiu (3-4 ani), Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda”- Brasov (3-4 ani), Academia Navala “Mircea cel Batran”- Constanta (4 ani), Academia Tehnica Militara “Ferdinand I”- Bucuresti (4 ani), Institutul Medico-Militar, Bucuresti (5-6 ani): cu locuri repartizate la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti, la specialitatile medicina generala, medicina dentara, si farmacie si Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures la specialitatea medicina generala dar si la Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”, Bucuresti, specializarea drept (10 locuri scoase la concurs pentru MApN).

Se pot înscrie pana la data de 03.06.2022, elevii claselor a XII-a, precum si absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat, avand varsta de cel mult 26 de ani împliniti în anul 2022 (24 de ani pentru optiunea ”piloti”).

1180 de locuri pentru învatamantul postliceal militar în scolile militare de maistri militari si subofiteri apartinand Ministerului Apararii Nationale – maistri militari (449) si subofiteri (731)

Se pot înscrie elevii claselor a XII-a si absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat, avand varsta de cel mult 28 de ani împliniti în cursul anului 2022 iar termenul limita pentru înscrierea candidatilor pentru aceasta categorie este 10.06.2022.

Înscrierea se poate face prin deplasarea la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timis ”GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU” sau prin accesarea platformei de înscriere online, de pe site-ul www.recrutaremapn.ro.

Probele de selectie aptitudinala pentru toate categoriile sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ si alergare pe distanta de 1000 m candidatii pentru colegiile nationale militare /2000m pentru candidatii la celelalte categorii) si vor fi sustinute la Centrul zonal de selectie si orientare Alba Iulia.

Sustinerea probelor de verificare a cunostintelor va avea loc în luna mai pentru candidatii la colegiile nationale militare, iulie pentru cei ce opteaza pentru categoria ofiteri si august pentru scolile militare de maistri militari si subofiteri.

Pe toata durata pregatirii în institutiile prezentate, se ofera gratuit scolarizare, cazare, echipament, hrana si asistenta medicala, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare si multe alte facilitati. Activitatile scolare dar si cele extracurriculare ofera cursantilor reale conditii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar si perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apararii Nationale.

Chiar daca multi tineri timiseni, considera ca mai este suficient timp pana la admiterea din anul 2022, este recomandabila contactarea cat mai rapida a personalului Biroului informare – recrutare din Timisoara, situat în Piata Libertatii nr. 7 sau telefonic la numerele 0256293757, 0750715067, de luni pana vineri, în intervalul orar 08.00-16.00, în vederea unei informari detaliate, corecte si oportune referitoare la criteriile de recrutare, generale si specifice, documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere si alte date legate de etapele de selectie, admitere sau metodologiile de desfasurare a admiterii în institutiile de învatamant.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Lucrarea era semnalizata, dar omul nu a fost atent. Lugojean ranit grav, dupa ce a plonjat cu trotineta electrica intr-o groapa cu ciment

Politistii lugojeni atrag atentia conducatorilor de trotinete electrice, pentru...

UPDATE: FEMEIA A MURIT ! Accident grav la Gavojdia. Femeie acrosata de un autocamion

O femeie a ajuns la spital in stare critica,...

Un primar PNL, atac la racolarile lui Simonis. Noi vom face alianta cu AUR

Decizia presedintelui PSD Timis, Alfred Simonis, de a “trasfera”...