sâmbătă, 24 februarie 2024
10.9 C
Lugoj
spot_img

CFR Calatori ofera servicii gratuite persoanelor cu mobilitate redusa

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

 

Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie sa completeze un formular tip disponibil la punctele de vanzare ale CFR Calatori si pe pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro. Cererea se depune cu cel putin 48 ore inainte de plecare (conform Regulamentului CE nr. 1371/2007), cu precizarea tuturor detaliilor necesare (date de identificare, dizabilitate, servicii necesare, datele trenului de plecare/sosire, precum si ale trenului de legatura, daca este cazul).

 CFR Calatori va incerca sa solutioneze toate cererile pasagerilor cu mobilitate redusa in limita posibilitatilor tehnice si organizatorice pe care le are la dispozitie.

CFR Calatori ofera servicii de asistenta la toate trenurile IR, numai intre statiile deschise acestui tip de transport, pentru toate categoriile de persoane cu mobilitate redusa (PMR), cu exceptia persoanelor cu dizabilitate motorie in scaun cu rotile nepliabil, pentru care se asigura servicii doar la anumite trenuri si statii.

 Vizualizati statiile si trenurile care ofera urmatoarele servicii PMR :

– asistenta in statiile de plecare/sosire si in statiile de schimbare a trenurilor, dupa caz;

– imbarcarea si debarcarea persoanelor in scaun cu rotile pliabil sau nu, cu sau fara insotitor;

– insotirea in incinta statiei CF si pana la imbarcarea in tren, asistenta la/de la coborarea din tren pana la iesirea din statie;

– rezervarea locurilor speciale in trenurile in care exista locuri dedicate transportului PMR (pentru transportul persoanelor cu dizabilitate motorie in scaun cu rotile);

– asistenta la bordul trenurilor.

 Categoria pasagerilor cu mobilitate redusa include orice persoana a carei mobilitate este afectata din cauza unei incapacitati (senzoriale sau locomotorii), a unei deficiente fizice, a varstei, a unei boli sau a altei cauze (persoane care utilizeaza un scaun cu rotile, persoane cu deficiente de vedere/auz, in varsta, foarte inalte sau supraponderale).

 Informatii suplimentare se gasesc pe pagina de internet a companiei CFR Calatori, se pot solicita de la Birourile Relatii cu Publicul sau la telefon 0731990987, de luni pana duminica in intervalul orar 8.30 – 19.30. 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII