marți, 21 martie 2023
11.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Claudiu Buciu si-a anuntat proiectele pe care le va sustine in Parlament. Investitii in spitalele din Lugoj si Faget, programe after-school in toate scolile din zona (P)

Data:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

PNL va propune, de departe, cea mai buna lista de candidati. Trei dintre candidatii nostri pentru judetul Timis sunt oameni noi care nu au mai ocupat functii pe criterii politice si nici nu au facut politica (Marilen Pirtea – Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Pavel Popescu – economist, Buciu Alexandru Claudiu – avocat), alaturi de acestia fiind trei oameni cu experienta politico-administrativa, oameni curati si competenti si care ne vor reprezenta in cel mai eficient mod si in viitorul Parlament (Alina Gorghiu – Presedinta PNL, Ben Oni Ardelean – politolog si Liliana Onet – jurist). La nivel national, PNL a promovat pe locuri eligibile peste 100 de oameni noi in politica, oameni care vor pune umarul la reformarea Parlamentului Romaniei. Niciun alt partid nu a promovat oameni noi, necontaminati de modul corupt in care se face politica in Romania. Nu vreau sa comparam lista PNL cu listele celorlalte partide, insa va invit sa o faceti dvs. pentru a va convinge ca PNL are de departe cea mai buna lista de candidati eligibili, iar, pe de alta parte, de faptul ca doar PNL a facut pasi spre o reforma reala a partidului, cooptand in randurile sale oameni noi, tineri si necontaminati de fosta clasa politica.

Estul judetului Timis poate fi reprezentat direct in Senatul Romaniei doar de candidatul PNL pentru functia de Senator, Buciu Alexandru Claudiu. Singurul localnic cu sanse sa ajunga in Senatul Romaniei, este candidatul PNL, Buciu Alexandru Claudiu. Niciun alt partid nu a pus pe locuri eligibile localnici pentru a ne reprezenta in Senat. Spre exemplu, PSD l-a instalat pe domnul Covaci Dorel (fagetean) pe locul trei pe lista de Senat, loc total neeligibil, aratand de fapt cat de mult sunt interesati de aceasta zona a judetului.

Chiar daca optiunea politica pe care o aveti este diferita cu privire la partidul pe listele caruia se regaseste Buciu, votati omul care va poate reprezenta direct in Senatul Romaniei, este o chestiune de interes local major, avem deja un candidat ce ne va reprezenta in Camera Deputatilor, ar fi o pierdere sa nu avem si un senator care sa ne reprezinte in Senatul Romaniei. Dincolo de partidele din care facem parte sau pe care le simpatizam, interesul local sta mai presus de orice, ar fi doar o pierdere sa nu avem doi reprezentanti in Parlamentul Romaniei. Daca nu vom trimite noi un senator in Parlamentul Romaniei, sigur o vor face votantii lui Dragnea din Teleorman care vor fi „invitati” cu mic cu mare la vot!

Nu va irositi votul pentru partidele care nu au localnici pe locuri eligibile, au dat dovada ca nu ne respecta, trebuie sa le raspundem la fel. Oricum, aceste partide fiind pline de oameni cu probleme penale pe locurile eligibile (pentru a beneficia de imunitate parlamentara), nu vor mai intra in noul parlament, pentru ca Romanii, dar mai ales Banatenii, nu mai pot fi pacaliti.

Votati PNL pentru a avea un localnic, lugojean, in Senatul Romaniei!

Locul 3 (trei) pe buletinele de vot!

 

 Pentru Lugoj, Pentru Timis, Pentru Romania!

Iata proiectele pentru care voi lupta in Parlamentul Romaniei:

In domeniul educatiei: crearea de centre after school in Lugoj, in orasele si comunele din zona de est a judetului, inclusiv pentru prescolari; redeschiderea Liceului agricol de la Lugoj; infiintarea de scoli de meserii adaptate nevoilor industriilor prezente deja in zona; stimularea tinerilor care urmeaza cursurile liceelor pedagogice, prin plata integrala a costurilor cu cazarea si masa acestora de catre statul roman.

In domeniul sanatatii: demararea procedurilor pentru construirea unui spital nou la Lugoj; modernizarea integrala a spitalului de la Faget; construirea unei micropoliclinici la Nadrag; infiintarea de cabinete de medicina familiei (cel putin unul la 1.000 de locuitori in zonele rurale).

In domeniul ocuparii fortei de munca: atragerea de noi angajatori in zona de est a judetului, afectata grav de somaj; atragerea de noi investitori in Lugoj, unde nu exista somaj, insa crearea unei reale concurente intre angajatori va duce la cresterea salariilor; crearea de curse publice permanente de transport pentru toti navetistii din zona care sunt angajati in Lugoj, in acest mod ajutand si angajatorii; modificarea legii pajistilor, astfel incat, in cazul in care vor fi cereri din partea unor investitori care vor crea locuri de munca, acestia sa poata construi pe o parte din terenurile care au aceasta destinatie; infiintarea de centre locale de colectare si valorificare a fructelor de padure si a ciupercilor, in zonele rurale din estul judetului; constructia de locuinte la Lugoj pentru a incerca sa stabilizam navetistii din alte judete, astfel incat marii angajatori prezenti aici sa nu mai aiba cheltuieli cu transportul si cazarea acestora.

In domeniul salarizarii functionarilor: cresterea salariilor functionarilor din administratia publica locala – niciun angajat competent nu poate trai bine cu actualele salarii, toti migrand in mediul privat, ceea ce lasa institutiile publice in imposibilitatea de a ne servi interesele in mod eficient; cresterea veniturilor postasilor si dotarea acestora cu echipamente de protectie in caz de intemperii si cu biciclete pentru transportul corespondentei si coletelor.

In domeniul sprijinirii persoanelor varstnice: cresterea pensiilor; infiintarea de oficii de pensii cu program permanent la Faget si Buzias, si cu program redus la Nadrag; finantarea ingrijirii la domiciliu a persoanelor varstnice aflate in dificultate.

In domeniul sportiv si cultural: infiintarea de baze sportive pentru copii si angajarea de antrenori pentru disciplinele sportive practicate, inclusiv in mediul rural; sustinerea festivalurilor care promoveaza traditiile locale prin alocari din bugetul Ministerului Culturii; construirea de piste de biciclete intre Lugoj si toate localitatile din estul judetului in scopul dezvoltarii turismului in aceste zone.

In domeniul infrastructurii: centura de sud a Lugojului este prioritara deoarece orasul este tot mai sufocat de traficul de tranzit; continuarea autostrazii A6 ce va lega Lugojul de Caransebes si Herculane; modernizarea drumului national dintre Lugoj si Resita; deasemenea voi solicita ca proprietarii din Costeiu si Lugoj care nu au fost expropriati pentru tronsonul actual al A6, sa primeasca despagubiri in cel mai scurt timp posibil.

Faptul ca sunt lugojean, deci om al locului, ma obliga sa fac tot ce-mi va sta in putinta sa duc la indeplinire cele asumate mai sus, dar nu numai. Dincolo de toate acestea, voi sustine reducerea numarului de parlamentari la 300, astfel cum poporul roman a decis prin referendum si eliminarea imunitatilor parlamentare, astfel incat justitia sa nu mai poata fi blocata de gasca de parlamentari penali ce detine in prezent majoritatea in Parlament.

Si nu in ultimul rand, consider foarte important sa imi afirm public faptul ca sunt un sustinator declarat al familiei traditionale, am o sotie minunata si doi copii frumosi si sanatosi, iar pentru asta ii multumesc lui Dumnezeu!

P.S. Va rog sa pastrati acest program succint pana la alegerile locale din 2020, cand voi candida din nou la functia de primar al Lugojului, pentru a putea vedea cat de mult am facut din ceea ce mi-am propus si cate eforturi am depus pentru indeplinirea obiectivelor asumate astazi in fata dumneavoastra.

Va astept la vot!

Buciu Alexandru Claudiu,

Candidat la Senatul Romaniei din partea PNL Timis

Locul 3 pe buletinele de vot

 

Material publicat la comanda PNL Timis de SC LUGREMA SRL. Cod mandatar financiar: 11160004

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

S-a suparat nea Nicu. Un lugojean si-a “rezervat” o intreaga parcare pentru masina personala

Un barbat din cartierul Cotu Mic, si-a asigurat singur...

Cartof fierbinte in mana administratiei. A fost revendicata cladirea fostei Scoli Generale 3

Administratia locala se pregateste sa faca fata unei noi...

Nu sunt probleme grave. Scolile si gradinitele din Lugoj au fost evaluate daca rezista la cutremur

Unitatile de invatamant din Lugoj, nu reprezinta un pericol...