sâmbătă, 23 septembrie 2023
33.6 C
Lugoj
spot_img

Controale comune intre Registrul Auto Roman – Garda Nationala de Mediu. Amenzi mari pentru toti cei care incalca legea si fac reparatii clandestine

Data:

spot_img
spot_img

Atelierele de reparatii auto pot functiona doar daca sunt autorizate, iar centrele de dezmembrari nu sunt gropi de gunoi!

Este mesajul sub care se deruleaza actiunile comune de control pe care le desfasoara Registrul Auto Roman si Garda Nationala de Mediu la operatorii economici autorizati sau neautorizati si la persoanele neinregistrate fiscal care presteaza activitati in zona serviciilor auto.

La jumatatea lunii, timp de 4 zile, efective marite de inspectori RAR si comisari GNM au mers in control in judetul Timis, in special pentru a verifica daca este respectata legislatia specifica din domeniul reparatiilor si dezmembrarilor auto, dar si normele privind protectia mediului.

“In judetul Timis au fost efectuate 31 de actiuni de control la operatori economici fara autorizatie tehnica de functionare sau persoane neinregistrate fiscal: 8 controale la centre de dezmembrari auto si 23 ateliere de reparatii. Inspectorii Departamentului Supraveghere de Piata din cadrul RAR au aplicat amenzi in valoare de 176.000 lei si au dispus masuri complementare de oprire a activitatii pentru 19 operatori economici. Au fost intocmite si 11 procese verbale de constatare pentru persoane neinregistrate fiscal care desfasurau activitati de reparatii auto sau dezmembrari de vehicule.”, au anuntat reprezentantii RAR.

Comisarii Garzii de Mediu au efectuat actiuni de control pentru respectarea legislatiei specifice privind poluarea mediului prin activitatile desfasurate operatorii economici. Astfel, in judetul Timis au efectuat 22 de controale, au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 460.500 lei si au dispus oprirea activitatii in cazul a 5 operatori economici. Actiunile RAR-GNM se vor extinde asupra intregii piete a serviciilor auto.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII