miercuri, 27 septembrie 2023
23.8 C
Lugoj
spot_img

Controale in magazine si piete. Politistii au demarat actiunea nationala „FOC DE ARTIFICII”

Data:

spot_img
spot_img

În perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, politistii vor efectua actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si în zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale. Vor fi vizate persoanele fizice si juridice neautorizate, care comercializeaza ambulant articole pirotehnice.

 Activitatile au scopul de prevenire si de combatere a oricaror evenimente negative (raniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice si juridice în perioada sarbatorilor de iarna 2019/2020.                  

Nu uitati!

Articolele pirotehnice de tip petarda, încadrate în categoria P1, aparute pe piata romaneasca, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisa în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndeparta animalele agresive sau salbatice, de catre fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizeaza astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa catre alte persoane juridice autorizate decat articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate.

Totodata, persoanele juridice nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4. Obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate pe tot timpul anului

 În conformitate cu legislatia în vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 si F4 numai în conditiile în care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului de politie judetean pe a carui raza se executa jocurile respective.

 Referitor la persoanele fizice, daca au varsta de peste 18 ani, pot detine si folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului. 

Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P.1, P.2, T.1 si T.2 nu pot fi confectionate, importate, comercializate sau folosite de catre persoanele fizice în scopuri de divertisment.

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII