sâmbătă, 20 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Credinta, curaj, determinare. Flavia Cut, de la scoala generala din Boldur, este ,,Profesorul Anului din mediul rural”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Ateneul National din Iasi a gazduit, joi, o noua editie a Galei “Profesorului Anului din mediul rural”.

Evenimentul ii rasplateste si ii incurajeaza pe dascalii care aleg sa predea in scolile din mediul rural. In acest an, 80 de profesori au fost selectati sa intre in faza finala.

“Oameni determinati sa produca schimbari sustenabile, care sparg bariera salii de clasa si cauta solutii si aliati, reusind sa aduca aproape actori relevanti din comunitate care sa vina in sprijinul copiilor. Acei profesori care vad binele in orice fac si mereu gasesc rezolvare. Acei oameni care ofera ajutor neconditionat, care cred in puterea comunitatii si actioneaza strategic, care stiu si au invatat ca nevoia de sprijin este constanta.”, asa i-au caracterizat organizatorii pe profesorii nominalizati sa intre in competitie.

Printre profesorii care s-au facut remarcati, s-a aflat si Flavia Cut, directoarea scolii generale din Boldur care, joi seara, a primit premiul intai la categoria ,,Implicare in comunitate”. Premiul obtinut de Flavia Cut este unul extrem de important, atat pentru scoala din Boldur, cat si pentru invatamantul din mediul rural din judet si vine oarecum normal, dupa ce directoarea scolii a schimbat aproape total perceptia locuitorilor din comuna despre scoala.

Flavia Cut s-a bucurat de sprijinul parintilor inca din prima zi in care a ales sa predea in unitatea de invatamant aflata la cativa kilometri de Lugoj, fapt care a facut-o sa se indragosteasca de micuta comunitate. Desi avea de gand sa ramana la catedra din Boldur doar cateva luni, Cut a ramas definitiv in scoala din comuna, promovand si examenul pentru functia de director, la indemnul elevilor, parintilor si colegilor.

Gala de la Iasi a fost organizata de Teach for Romania, o organizatie non-guvernamentala, parte din reteaua globala Teach for All, care cauta si pregateste oameni valorosi, cu sau fara experienta anterioara de predare, pentru a deveni profesori in invatamantul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII