GYM PELE

Biletele au fost puse in vanzare. Comedia “Avarul“ de Moliere se joaca saptamana viitoare pe scena Teatrului ”Traian Grozavescu”

31 Ianuarie 2016
lugojinfo.ro -Comedia “Avarul “ de Moliere se joaca saptamana viitoare pe scena Teatrului” Traian Grozavescu”

Una dintre cele mai bune comedii se joaca saptamana viitoare la Lugoj. ”Avarul” de Moliere, in regia lui Daniel Nitoi, va aduce la Lugoj, pe 9 februarie, o serie de actori cunoscuti ai teatrului romanesc.

Avarul lui Moliere isi are radacinile in comedia antica a autorului latin Plautus, Ulcica, in care eroul, desi descopera o comoara care il face bogat, continua sa traiasca in lipsuri, cu teama dezumanizanta ca ar putea fi pradat. Criticii de teatru au numai cuvinte de lauda la adresa piesei, astfel ca la spectacol sunt  asteptati foarte multi lugojeni.

"Crinolinele infoiate ale doamnelor, coafurile, perucile si costumele de epoca nu au putut pacali publicul: subiectul piesei lui Moliere pare sa fie desprins din zilele noastre. Chiar daca „inovatiile” vestimentare si neologismele au lipsit, publicul nu s-a plictisit, cei mai tineri fiind, probabil, uimiti de actualitatea piesei: casatorii din interes intre parteneri cu diferente de varsta batatoare la ochi sau scene ridicole, in care pacatul iubirii de arginti este exacerbat pana la ridicol. O pagina de viata in note tragi-comice. Spectacolul, in viziunea regizorala a tanarului regizor Daniel Nitoi, a incantat publicul prin respectul pentru textul clasic si nuante." " - Mirela STINGA

   "Este un spectacol care nu se mai joaca cu o amarata de cortina, se joaca cu costume, se joaca cu peruci." - Eugen Cristea

   "Pentru toti cei care vor sa vada teatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, asa cum a inceput el candva. Nu sunt exhibitii, nu sunt divagari de sensuri. E o piesa curata, fara schimbari si inovatii. Acesta ar fi meritul lui Daniel Nitoi. E o placere sa il joci, e un text cu foarte multe intentii moralizatoare, care folosesc si zilelor noastre mai putin delicate si mai interesate de conflicte minore” - Cristina Deleanu.

Piesa ii va avea in distributie pe : Harpagon: TUDOREL FILIMON, Jupan Jaques, Jupan Simon: EUGEN CRISTEA, Frosine 1: CRISTINA DELEANU, Frosine 2: LOREDANA BENGA, Valere: JEAN LEMNE, Cleante: VASILE FILIPESCU, Elise: OANA-GABRIELA DRAGHICI, Marianne: ANNE-MARIE ZAHARIA, Anselme: TOMI CRISTIN / FLORIN KEVORKIAN, La Fleche: DANIEL NITOI.  

Scenografia este semnata de SIMONA MARCU, coregrafia ii apartine IZABELEI BOSTAN-KEVORKIAN si MADALINEI MECHENICI, ilustratia muzicala este asigurata de GEORGE MARCU