Alexandru Mesian isi prezinta autobiografia la Lugoj

24 Martie 2016
lugojinfo.ro-Alexandru Mesian isi prezinta autobiografia la Lugoj

Galeria „Pro Arte” din Lugoj va fi gazda lansarii de carte ce prezinta autobiografia Prea Sfintiei Sale Alexandru Mesian, episcop greco-catolic al Eparhiei de Lugoj, marti, 5 aprilie, de la ora 14.00.

service-lugoj

 

Cartea „File din viata mea”, scrisa de Prea Sfintitul Episcop Alexandru, a aparut de curand la Editura „Surorilor Lauretane” din Baia-Mare. Autorul povesteste in acest volum cateva din evenimentele mai importante pe care le-a trait de-a lungul vietii sale.

Amintirile Prea Sfintiei Sale Alexandru nu sunt un auto-elogiu. „Cartea aceasta” spune insusi autorul „o consider ca un IMN inchinat lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, un imn de preamarire si de multumire pentru toate harurile primite”.

Prea Sfintitul Alexandru prezinta in randurile acestei lucrari si cateva aspecte din viata sociala a perioadei de timp, dar si felul in care Biserica Greco-Catolica, desi scoasa in afara legii, a functionat in catacombe si L-a preamarit pe Dumnezeu in timpul comunismului, dar si dupa aceea.

Lansarea va fi moderata de catre d-l. Cristian Ghinea, prozator, eseist, jurnalist, membru in Uniunea Scriitorilor din Romania.

Mentionam ca volumul „File din viata mea” a avut o prima lansare la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare, in ziua de 14 martie. Urmatoarele lansari vor avea loc la Timisoara (la o data ce se va stabili ulterior) si la Resita in ziua de 14 iunie 2016, la Biblioteca Judeteana „Paul Iorgovici” – Sectia germana „Alexander Tietz”.

Prea Sfintitul Alexandru doreste sa aduca prin realizarea acestui volum un pios omagiu martirilor si marturisitorilor Bisericii Romane Unite, Greco-Catolice, care si-au dat viata, in timpul persecutiei comuniste, pentru Cristos si Biserica Sa: Una, Sfanta, Catolica si Apostolica al carui cap este Papa de la Roma, urmasul Sfantului Petru.