Smart House a impresionat juriul. Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Faget, locul trei pe regiune in cadrul programului PlayEnergy

01 Noiembrie 2016
lugojinfo.ro -Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Faget, locul trei pe regiune in cadrul programului PlayEnergy

Liceul Traian Vuia din Faget a reusit sa obtina locul trei in urma unui concurs de proiecte initiat de catre ENEL Romania.

service-lugoj

În parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Enel a desfasurat pe parcursul întregului an scolar 2015-2016 programul PlayEnergy în Romania, o initiativa educationala ce vizeaza informarea si cresterea gradului de constienizare  în randul tinerei generatii cu privire la domeniul complex al energiei electrice. Tema din acest an, "Foloseste-ti energia!, a invitat copiii si adolescentii sa construiasca o lume ce mizeaza pe cunoasterea energiei electrice din prisma stiintifica, în viziunea lor. Simultan competitiei regionale Banat se desfasoara si etapa regionala în zonele Dobrogea si Muntenia. Mai mult, începand cu acest an, concursul este deschis pentru scolile si liceele din alte regiuni, inclusiv Cluj-Napoca. Castigatorii etapelor regionale se vor confrunta în etapa nationala urmand ca în luna decembrie, Enel sa desemneze castigatorii etapei nationale. În regiunea Banat, premiul întai în cadrul competitiei regionale pentru licee a fost acordat anul acesta elevilor de la Colegiul National Moise Nicoara din Arad, pentru proiectul „A bright man”. Pe locul doi s-au clasat elevii Colegiului National de Informatica Traian Lalescu din Hunedoara, pentru proiectul „Generator de sanatate ”. Locul trei a fost ocupat de elevii Liceului Teoretic Traian Vuia din Faget cu proiectul „Smart House”, echipa coordonata de profesorul Victor Birau.Este al doilea an in care elevii din Faget reusesc sa obtina premii in cadrul concursului, anul trecut fagetenii obtinand locul doi cu proiectul  „Casa Verde”. Concursul  PlayEnergy este dedicat de zece ani scolilor generale si liceelor din judetele Timisoara, Hunedoara, Arad si Caras - Severin. Aceasta competitie promoveaza constientizarea procesului producerii energiei electrice, încurajand elevii sa descopere universul energiei electrice si al stiintei.