Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Prea Sfintitul Alexandru a fost sarbatorit la aniversarea a 80 de ani

23 Ianuarie 2017
lugojinfo.ro -Prea Sfintitul Alexandru a fost sarbatorit la aniversarea a 80 de ani foto : bru.ro

Prea Sfintia Sa Alexandru Mesian a împlinit la 22 ianuarie 2017 venerabila varsta de 80 de ani.

Deja, în saptamana premergatoare acestui eveniment, Prea Sfintitul Parinte episcop a fost felicitat în mai multe randuri. Astfel, în ziua de 12 ianuarie 2017, cu ocazia reuniunii largite a protopopilor si consilierilor eparhiali, a fost sarbatorit în cadrul acestei întalniri.

În ziua de 20 ianuarie, P.S. Alexandru, a fost felicitat de colaboratorii de la Centrul eparhial: preotii din Curia Episcopala, laicii care îsi desfasoara activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj, dar si alti invitati apropiati. De-asemenea, Prea Sfintia Sa a fost felicitat de o parte din protopopii si preotii eparhiei de Lugoj prezenti la palatul episcopal.

Momentele de sarbatorire au continuat duminica, 22 ianuarie, în catedrala „Coborarea Sfantului Spirit” cu sfanta Liturghie Arhiereasca de la ora 10.30, unde, alaturi de P.S. Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General, pr. Teodor Baba, protopop de Lugoj si pr. Narcis Ardelean, paroh la Sanovita. La sfarsitul Sfintei Liturghii, Mons. Angelo-Narcis Pop a adresat ierarhului lugojean urari din partea clerului si a persoanelor consacrate din Eparhia de Lugoj, din partea credinciosilor si din partea tuturor colaboratorilor Prea Sfintiei Sale. Prea Sfintia Sa a primit mai multe buchete de flori atat din partea corului, cat si a credinciosilor. La final, Prea Sfintitul Alexandru a multumit mai întai bunului Dumnezeu si Prea Curatei Fecioare Maria pentru toate harurile primite în aceasta viata; a multumit colaboratorilor si corului pentru aceste momente. De asemenea, a multumit si tuturor celor care l-au felicitat.

Clerul, persoanele consacrate si credinciosii din Eparhia de Lugoj, roaga pe Atotputernicul Dumnezeu prin mijlocirea Prea Curatei Fecioare Maria sa daruiasca Prea Sfintitului Alexandru, sfinte bucurii, deplina sanatate în împlinirea slujirii arhieresti spre mai mare marire a lui Dumnezeu, a Bisericii Sale si spre binele tuturor credinciosilor.

 

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII