Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Prima actiune are loc chiar saptamana viitoare cand este programat un bal mascat. Buziasul si-a stabilit calendarul actiunilor culturale din acest an

17 Februarie 2017
lugojinfo.ro -Prima actiune are loc chiar saptamana viitoare cand este programat un bal mascat

Primaria Buzias a finalizat programul manifestarilor culturale care au loc in 2017 in statiunea balneara si la care administratia locala va contribui din punct de vedere financiar.

O parte dintre evenimente sunt deja cunoscute de catre iubitorii statiunii, in timp ce alte evenimente vor fi organizate pentru prima ora cu scopul de a atrage cat mai multi turisti. Prima manifestare  are loc chiar saptamana viitoare. ” În 25 februarie, la Buzias va avea loc o manifestare inedita: bal mascat. Actiunea este organizata de primarie în colaborare cu Forumul Democrat German si Societatea de Tratament Balnear si va cuprinde un spectacol de muzica populara, la finalul caruia vor fi premiate cele mai bune masti. Dupa Pasti, va exista o parada-spectacol cu toate porturile nationale (romanesti, svabesti, maghiare si rome), în final urmand a se acorda premii pentru cele mai autentice, vechi si frumoase costume populare.Î n perioada 30 mai - 4 iunie este programata Saptamana Culturala Buzieseana, în care vor avea loc spectacole de teatru si film, la gradina în aer liber. În data de 3 si 4 iunie sunt programate “Zilele veveritei”, cand buziesenii sunt invitati la un spectacol în care îsi va da concursul Filarmonica Banatul, dar si un nume sonor din showbiz-ul national, Delia sau Andra. Saptamana se încheie cu concursurile culinare si cu premierea celor mai bune sarmale. În iulie, pe agenda culturala sunt prevazute spectacole de folk, cu binecunoscuti artisti ai genului: Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Nicu Alifantis. Traditionalul Festival al Papricasului se va desfasura în luna octombrie, iar în luna noiembrie va avea loc Balul seniorilor, o manifestare care s-a bucurat de un succes deosebit anul trecut, cand a avut loc prima editie.”, a anuntat Primaria Buzias.