Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Invitati din Serbia si Polonia. Festivalul International de Folclor are loc la sfarsitul acestei saptamani la Buzias

22 Iunie 2015
lugojinfo.ro - Festivalul International de Folclor are loc la sfarsitul acestei saptamani la Buzias

Festivalul International de Folclor ”Joc si cantec la izvoare” debuteaza pe 27 iunie 2015 in Parcul Dendrologic din Buzias.

Evenimentul organizat de Primaria Orasului Buzias impreuna cu Casa de Cultura Buzias si Consiliul Judetean Timis se afla la cea de-a doua editie si va avea loc pe parcursul a doua zile, intre 27 si 28 iunie. Festivalul va incepe sambata, 27 iunie, de la ora 18:00 si va fi prezentat de Camelia Roata. In prima zi a festivalului pe scena vor urca nume importante ale muzicii populare romanesti, printre care Ramona Iliesi Dragan, Cornelia Lupulescu, Liliana Savu Badea, Ramona Torzan Gombos, Carmen Ienci, Raluca Stanca, Oana Stanca, Sebastian Ramneantu, Roxana Chirita sau Daliana Tatar.
In cea de-a doua zi festivitatile vor incepe de la ora 16:00 si vor fi conduse de Daniela Bacila. Muzica va fi asigurata de Nicoleta Voica, Liliana Laichici, Dumitru Stoicanescu, Maria Didraga, Adrian Stanca, Carmen Popovici Dumbrava, Florin Boita, Codruta Magurean, Dana Gruiescu si Nelu Blidariu. De asemenea, la festival vor participa o serie de ansambluri folclorice nationale, precum Purtata Avrigului din Sibiu, Florile Muresului – Vladimirescu din Arad, Izvorasul din Buzias, ansamblul Vermesana si ansamblul Boldureanca. Mai mult, vor fi prezente si o serie de ansambluri folclorice din Serbia si Polonia.