Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Bursele de merit olimpic international vor fi acordate si elevilor care obtin mentiuni la olimpiadele scolare internationale

20 Aprilie 2017
lugojinfo.ro -Bursele de merit olimpic international vor fi acordate si elevilor care obtin mentiuni la olimpiadele scolare internationale

Guvernul modifica unele conditii de acordare a burselor de merit olimpic international pentru elevii premiati la olimpiadele scolare internationale, astfel încat de aceste burse sa beneficieze si elevii care obtin mentiuni la olimpiadele scolare internationale, indiferent de disciplina de învatamant.

Guvernul a aprobat, în sedinta de joi, un proiect de lege de modificare si completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic international elevilor care obtineau premiile I, II si III la olimpiadele scolare internationale. Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obtinerea unei mentiuni la olimpiadele scolare internationale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata la data acordarii bursei.

          De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic international pentru elevii care obtin premiile I, II si II la olimpiadele scolare internationale va fi raportat la salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata la data acordarii bursei, dupa cum urmeaza:

-        Elevii care obtin locul I la o olimpiada scolara internationala vor primi o bursa de merit olimpic international în cuantum lunar echivalent cu salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata la data acordarii bursei.

-        Pentru elevii care obtin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata la data acordarii bursei.

-        Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata la data acordarii bursei.

          Anterior, cuantumul burselor de merit olimpic international era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordarii bursei. Initiativa Guvernului are drept scop sustinerea învatamantului de înalta performanta si se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Ministerul Educatiei Nationale pentru sustinerea excelentei scolare în învatamantul preuniversitar.Lugojul a avut ultimul elev premiant la olimpiadele internationale in 2012 cand Roxana Sandu a obtinut medalia de bronz la Olimpiada de Biologie gazduita de Singapore. Roxana Sandu, a fost eleva la Colegiul National „Iulia Hasdeu” din Lugoj, fiind pregatita de profesoara  Rodica Ciocan.

 

Kuhntop