Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

O lugojeanca printre cei mai buni artisti ceramisti din lume. Din pacate nu poate ajunge sa isi ridice premiul personal pentru ca nu dispune de banii de transport si cazare

18 Iunie 2017
lugoj info.ro -O lugojeanca printre cei mai buni artisti ceramisti din lume foto: facebook.com

Lugojul risca sa se faca din nou de ras dupa ce o artista a fost declarata castigatoare la concursul international de arta ceramica ce are loc la Muzeul de Ceramica din Alcora, Spania.

Viorica Bocioc s-a inscris la editia a 37-a a concursului cu piesa “In the rain” si a impresionat juriul, insa s-a trezit in postura de a nu putea ajunge in Spania pentru ca nu are bani. Tristetea lugojencei este cu atat mai mare cu cat in acest an au fost inscrise in concurs nu mai putin de 200 de creatii ce apartin unor artisti din intreaga lume, piesa de portelan a lugojencei fiind selectata in primele trei ca urmare a jurizarii. Festivitatea de premiere are loc pe 7 iulie, iar lugojeanca sustine ca banii pe care i-a economisit i-a cheltuit pe drum pentru a inscrie piesa la concurs in Spania. Din pacate, administratia locala din Lugoj acorda sprijin financiar preferential artistilor, astfel ca unii dintre lugojenii care fac cunoscut numele orasului in lume nu sunt rasplatiti asa cum se cuvine de catre cei aflati la carma municipiului.