Gratis la film pe 11 si 12 septembrie. Festivalul de Film Central European ajunge si la Lugoj

05 Septembrie 2017
lugojinfo.ro -Gratis la film pe 11 si 12 septembrie foto : youtube.com

Asociatia Eurofest, cu sprijinul cinematografului Bela Lugosi si al Primariei Municipiului Timisoara, al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Timis, Uniunii Cineastilor din Romania si al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania organizeaza Festivalul de Film Central European.

Festivalul de Film Central European poposeste si la Lugoj, doua zile, dupa o saptamana de proiectii de filme si evenimente conexe la Timisoara. Astfel, în 11 si 12 septembrie, de la ora 20.00, la Cinema Bela Lugosi, cinefilii pot urmari American Honey  si filmul castigator al sectiunii competitionale din festival.

„Cel mai intens film despre tinerii din America, de la Kids al lui Larry Clark încoace”, cum a fost descris de The Film Stage, American Honey este povestea tinerilor care traiesc astazi în America, relatata din perspectiva lui Star (Sasha Lane), o fata din partile sarace ale mijlocului Americii, un tinut uitat de lume si va fi proiectat luni, 11.09 de la ora 20.00 fiind precedat de o prezentare a festivalului si o discutie cu directorul festivalului, actrita Victoria Cocias.

Castigatorul competitiei va fi selectat dintr-un numar de 13 filme din tari central-europene (Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania) si sud-est europene (Croatia, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Albania) ale unor regizori demni de urmarit si va fi proiectat marti, 12.09 de la ora 20.00.

Productiile intrate în cursa pentru trofeul CEFF sunt: Urma/Spoor (2017), Constitutia/The Constitution (2016), Sieranevada (2016), Cinci prieteni de aur / The Golden Five (2016), Eu, Olga Olga Hepnarová/ I, Olga Hepnarová (2016), O sotie buna/A Good Wife (2016), Smac (2015), 1945 (2017), Enclave/ Enklava (2015), Profesoara/ The Teacher (2016), Viata ca o trompeta/Life is a trumpet (2015), Fara Dumnezeu/ Godless (2016), Va multumim ca ne-ati bombardat/ Thank you for Bombing! (2015). Juriul care va alege filmul castigator este format din: Dite Dinesz (realizator TV, Romania), James Ulmer (critic de cinema, SUA), László Kántor (producator,Ungaria), Ingeborg Bratoeva-Daraktchieva (istoric de film, Bulgaria), Wolfgang Ruf (scenarist si crtitic de film, Germania). 

Competitiv si tematic, Central European Film Festival se contureaza în acest an într-un dialog la nivel interetnic si intercultural prin intermediul filmelor selectionate, dar si a întamplarilor artistice conexe care vin în sprijinul acestora. Intrarea la filmele din festival este libera.