Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Fotografia –Document Etnografic. Expozitie concurs la Casa Bredicenilor din Lugoj

18 Septembrie 2017
lugoj info.ro - Expozitie concurs la Casa Bredicenilor din Lugoj

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, în parteneriat cu Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica Lugoj si Biblioteca municipala Lugoj anunta vernisajul expozitiei-concurs national FOTOGRAFIA - DOCUMENT ETNOGRAFIC, editia a XIII-a, care va avea loc în 20 septembrie 2017, ora 15:00, la Casa Bredicenilor, strada Victor Vlad Delamarina, nr.4, Lugoj.

          Prin aceasta expozitie, care se înscrie în cadrul programului de colaborare dintre institutiile de profil din tara, dorim sa atragem atentia publicului larg asupra valorilor culturii traditionale. În cursul anului 2017, expozitia-concurs FOTOGRAFIA - DOCUMENT ETNOGRAFIC a mai fost prezentata publicului din Baia Mare, Craiova si Targu Jiu.
          Proiectul „Fotografia – document etnografic”, al CJCPCT Cluj, este compus din manifestari diverse, precum organizarea unui concurs national de fotografie de autor, expozitii itinerante în tara si strainatate, editarea de albume si monografii fotografice. Initiat în anul 2004 cu lucrari realizate de un grup restrans de fotografi, concursul „Fotografia - document etnografic” s-a dezvoltat pe parcursul timpului într-o competitie nationala de anvergura, deschisa tuturor iubitorilor de fotografie.
          Începand cu anul 2014, expozitia anuala este extinsa cu fotografii reprezentand imagini etnografice din alte tari. În anul 2017, la Sectiunea invitat strain, a expus fotograful columbian German Mesa Jaramillo cu fotografii care surprind detalii din viata pescarilor din tara sa.
          Expozitia poate fi vizitata în perioada 20 sept. - 4 oct. 2017.