×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/lugojinfo/public_html/images/bisericazolt
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/bisericazolt
INCHIRIERE HALE LUGOJ

Bisericuta de lemn de la Zolt reabilitata cu bani de la Ministerul Culturii

15 Iulie 2015
lugojinfo.ro-Bisericuta de lemn de la Zolt reabilitata cu bani de la Ministerul Culturii foto: lugojinfo.ro

Unul dintre cele mai frumoase monumente din zona Banatului isi schimba infatisarea in urma unui program demarat de catre Ministerul Culturii si Cultelor.

In aceste zile pe langa bisericuta de lemn de la Zolt este agitatie mare, firma care a castigat licitatia pregatindu-se sa incheie lucrarile demarate inca din 2012. Din lipsa banilor, renovarea si refacerea totala a obiectivului a fost amanata, dar acum lucrurile au intrat in linie dreapta. In cateva zile, gardul cimitirului in care se afla bisericuta va fi finalizat. Lucrarile efectuate la Zolt au vizat consolidarea, restaurarea, montarea unor noi instalatii electrice, dar si a unui paratrasnet la biserica. De asemenea, au mai fost realizate cateva amenajari exterioare. Lucrarile la Biserica din lemn „Sfintii Petru si Pavel”de la Zolt au fost realizate de catre Ministerul Culturii si Cultelor prin intermediul Institutului National al Patrimoniului. Biserica de lemn din Zolt, comuna Fardea, a fost construita in anul 1781 in secolul al XVIII-lea, fiind considerata monument istoric.

{gallery}bisericazolt{/gallery}