Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Grigore Cartianu aduce la Lugoj volumul “600.000”-“Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistente civice din istoria Romaniei”

06 Decembrie 2017
Lugoj Info.ro -Grigore Cartianu aduce la Lugoj volumul “600.000”

Localul English Pub din Lugoj (Str. 20 Decembrie 1989, nr. 5, et. 1) va gazdui sambata, 9 decembrie, de la ora 18.30, lansarea volumului “600.000”, cea de-a 9-a carte publicata de Grigore Cartianu.

"Subtitlul lucrarii este edificator: “Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistente civice din istoria Romaniei”. “600.000” este o carte-manifest, în care se vor regasi cei 600.000 de protestatari din duminica istorica de 5 februarie 2017, dar si toti cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonante 13 si jihadului anti-justitie. “600.000” este un pamflet usturator la adresa celor care, prin ordonante de urgenta si legi ticaloase, încearca sa impuna tirania hotiei. “600.000” este un elogiu adus celor peste 600.000 de romani care au înfruntat gerul iernii pentru a-si salva justitia si tara. “600.000” este cartea luptei noastre continue pentru o tara normala, cu justitie puternica si dreapta, nesupusa politic. Dupa ce si-a lansat volumul la Targul de carte Gaudeamus de la Bucuresti, Grigore Cartianu vine la întalnirea cu publicul printr-un turneu national de trei saptamani prin Ardeal, Banat, Oltenia si Muntenia. Lansarea va cuprinde o prezentare facuta de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebari / raspunsuri) si o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cartile sale, care pot fi procurate la fata locului. Intrarea este libera", au anuntat organizatorii evenimentului de exceptie, pentru Lugoj Info.ro.

***

Grigore Cartianu este pasionat de istoria noastra recenta si contemporana. Jurnalistul este autorul a patru carti meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: “Sfarsitul Ceausestilor”, “Crimele Revolutiei”, “Teroristii printre noi” si “Cartea Revolutiei”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar “Moartea Ceausestilor. Trei zile pana la Craciun”, în regia lui Radu Gabrea.

 

Cartile din seria de autor Grigore Cartianu

 

* „Sfarsitul Ceausestilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revolutiei”. Este povestea tragica si grotesca a unui cuplu dictatorial care se credea nemuritor. O carte de mare impact în Romania, cu vanzari de 147.000 de exemplare. Publicata în tiraje de mii de exemplare în Italia si Brazilia; în curs de publicare în alte tari europene.

* „Crimele Revolutiei” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revolutiei”. Un volum de investigatie care a schimbat profund perceptia romanilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Si o concluzie cruda: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigasi cu sange rece, executanti si beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

* „Teroristii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revolutiei”. Revolutia tragica si comica la Sfantu Gheorghe, Brasov, Focsani, Buzau, Galati, Braila, Constanta sau Mizil. O colectie de întamplari atent investigate, care descriu atmosfera suprarealista în care oameni nevinovati au fost împuscati, înjunghiati sau linsati.

* „Cartea Revolutiei” – o editie enciclopedica, tiparita în conditii de lux, care strange între copertele sale cele 1.600 de pagini ale celor trei volume din seria “Misterele Revolutiei”. Lucrarea, o adevarata bijuterie, contine peste 300 de imagini istorice sau inedite.

* „Jurnalul unui puci ratat” – relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, si publicate în ziarul “Adevarul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-sef. O carte-document.

*„Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurentiu Ciocazanu) – fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora romana, solidarizata prin Facebook, a obtinut o victorie eroica. Volumul scoate la lumina destine luminoase si povesti emotionante, oferind explicatii convingatoare pentru o surpriza colosala.

* “600.000” - povestea fenomenului #Rezist, cea mai ampla miscare de rezistenta civica din istoria Romaniei. O carte-manifest, scrisa la temperatura înalta a evenimentelor traite pe viu. Un pamflet usturator la adresa celor care, prin ordonante de urgenta si legi ticaloase, încearca sa impuna tirania hotiei. Un elogiu adus celor peste 600.000 de romani care au înfruntat gerul iernii pentru a-si salva justitia si tara.

* „Hagi” – povestea vietii celui mai mare fotbalist din istoria Romaniei: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fara egal în privinta bogatiei de informatii. O lectura alerta, care reface saga balcanica a comunitatilor de aromani din Grecia si Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmareste evolutia lui Hagi, ca om si ca sportiv, de la nastere (1965) pana la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsa la editia a IV-a.

* „Moartea Ceausestilor. Trei zile pana la Craciun” – film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-drama, a ultimelor trei zile din viata cuplului ceausist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu si inspirat de volumul “Sfarsitul Ceausestilor”. Filmul are 90 de minute si este prezentat în sase limbi: romana, engleza, franceza, germana, spaniola si italiana.

Autorul

Grigore Cartianu (48 de ani), nascut la Bradiceni, com. Pestisani, Gorj, este unul dintre ziaristii cu notorietate mare din Romania. A condus redactiile unor ziare importante (Adevarul, Evenimentul zilei) si a semnat mii de editoriale, interviuri si anchete gazetaresti. Este o aparitie frecventa în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului Romania libera si realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nasul TV.Serialul sau despre prabusirea dictaturii comuniste si despre Revolutia Romana (în ziar si la TV) a produs o emotie nationala. Romanii au aflat, socati, ca au fost cobaii unui experiment sangeros. Si ca multi dintre asasinii din decembrie 1989 se afla înca în libertate, ocupand chiar functii importante în stat.Fire iscoditoare, chiar aventuriera, Grigore Cartianu si-a satisfacut stagiul militar într-o unitate de parasutism (Buzau, 1987–1988). Este absolvent al Facultatii Tehnologia Constructiilor de Masini, din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti (1993).La prabusirea regimul comunist al lui Nicolae Ceausescu, Cartianu era student în anul 2. A participat activ la evenimentele din decembrie 1989, apoi la miscarile civice din 1990, care au fost înabusite violent de catre noul regim politic de la Bucuresti, prin aducerea minerilor si devastarea Capitalei.În 1991, la 22 de ani, a debutat în presa, la publicatia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din Romania: Evenimentul zilei (1992-1996, sef department), Sportul romanesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, sef departament), Jurnalul National (2002–2004, redactor-sef adjunct, apoi redactor-sef) si din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim-redactor-sef adjunct). Din aprilie 2008 pana în februarie 2013 a fost redactor-sef / director editorial al cotidianului Adevarul.În anii dedicati presei sportive, a publicat doua carti: Hora de la miezul noptii (1995 – povestea World Cup, USA 1994) si Hagi (2000, reeditata în 2001 si în 2014).Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidarii evenimentelor sangeroase din decembrie 1989. Este singurul publicist roman care a reconstituit în detaliu ultimele zile ale dictatorului roman si care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, ca rasturnarea lui Ceausescu s-a produs printr-o lovitura de stat. Tot el a dezvaluit cinismul noilor conducatori, care – în dorinta de a confisca puterea dupa scoaterea din scena a lui Ceausescu – au produs aproape 1.000 de morti si peste 5.000 de raniti.A publicat 9 volume, primele 8 fiind vandute într-un tiraj total de peste 350.000 de exemplare.

 

 

 

Kuhntop