Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Statul ofera bani pentru transport si cazare. Micii mestesugari asteptati la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri de la sfarsitul lunii septembrie

09 August 2018
Lugoj Info.ro -Micii mestesugari asteptati la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri de la sfarsitul lunii septembrie

Mestesugarii din zona Faget–Lugoj au posibilitatea sa participe in acest an la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri.

Cuptorul cu lemne

Targul va avea loc la Bucuresti. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a anuntat deschiderea aplicatiei pentru promovarea produselor artizanilor si mestesugarilor romani, pe site-ul www.aippimm.ro.

 “Aplicatia pentru înscrierile la Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat în cadrul Programului multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, ramane deschisa, pana la începerea evenimentului. Artizanii si mestesugarii care doresc sa beneficieze de finantare nerambursabila din partea statului pentru promovarea produselor proprii în cadrul Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri sunt rugati sa se grabeasca si sa aplice online, accesand link-ul: https://programenationale2018.aippimm.ro/inscriereMestesug2018/.

Agentia pentru IMM, Atragere de Investitii, Promovarea Exportului Bucuresti si Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti” au început colaborarea pentru organizarea, la finalul lunii septembrie, a Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri. Aplicantilor selectati în ordinea înscrierii li se asigura participarea gratuita la targ. De asemenea, prin Program, vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari si pentru produsele acestora, în valoare maxima de 2.000 lei, precum si cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfasurarii evenimentului, în valoare de maximum 1.600 lei/beneficiar pentru maxim patru nopti de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoana. 

 Programul urmareste, prin organizarea unui targ national pentru artizanat si mestesuguri, sustinerea micilor mestesugari în promovarea produselor proprii si conservarea si stimularea promovarii mai largi a traditiilor autohtone prin:

a) castigarea de piete externe noi pentru acest tip de produse si servicii;

b) stimularea cererii interne de servicii si produse, care presupun un grad important de prelucrare manuala;

c) cresterea vizibilitatii pe piata atat a mestesugarilor, cat si a produselor si serviciilor furnizate de acestia;

d) îmbunatatirea accesului mestesugarilor la informatii de piata si facilitarea valorificarii acestor informatii;

e) dezvoltarea contactelor de afaceri si stabilirea unor legaturi parteneriale;

f) promovarea serviciilor si produselor realizate apelandu-se la tehnologii traditionale si avand o componenta de prelucrare manuala semnificativa.