Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Tot mai multa recunostinta. Episcopul greco-catolic de Lugoj, Alexandru Mesian, primeste titlul de “Cetatean de Onoare al Judetului Caras-Severin”

01 Februarie 2019
Lugoj Info.ro - Episcopul greco-catolic de Lugoj, Alexandru Mesian, primeste titlul de “Cetatean de Onoare al Judetului Caras-Severin” foto : bru.ro

Unul dintre cei mai respectati si iubiti lugojeni, Episcopul Greco–catolic de Lugoj Alexandru Mesian, se va afla luni in centrul atentiei in judetul vecin.

Cuptorul cu lemne

Mesian va primi din partea Consiliului Judetean Caras-Severin, in cadrul unei sedinte festive, titlul de “Cetatean de Onoare al Judetului Caras Severin”. ”Consiliul Judetean Caras-Severin organizeaza luni, 4 februarie 2019, ora 12.00, în sala de sedinte a Palatului Administrativ, manifestarea prilejuita de decernarea titlului de “Cetatean de Onoare al Judetului Caras-Severin” pentru patru personalitati, promotoare ale valorilor culturale si spirituale banatene. Este vorba de: episcopul Miron Cristea si episcopul Martir Dr. Valeriu Traian Frentiu, carora titlul le-a fost acordat post-mortem, I.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, decan de arhierie al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si Preasfintitului Alexandru Mesian, episcop roman unit, greco-catolic al Eparhiei de Lugoj. Proiectele de hotarare privind decernarea titlului de “Cetatean de Onoare al Judetului Caras-Severin” au fost votate, în unanimitate, de catre consilierii judeteni reuniti în sedinta din 28 octombrie 2018”, a anuntat Biroul de Presa al Consiliului Judetean Caras-Severin. In varsta de 82 de ani, Alexandru Mesian a fost numit in 1995 Episcop de Lugoj.