Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Scolile din Lugoj invitate sa participe la competitia pentru obtinerea certificatului “Scoala Europeana” in anul scolar 2018-2019

07 Februarie 2019

Ministerul Educatiei Nationale a lansat apelul national pentru obtinerea certificatului „Scoala Europeana” în anul scolar 2018-2019.

Competitia se adreseaza tuturor unitatilor de învatamant preuniversitar angrenate în programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale. Pentru editia 2019 îsi pot depune candidatura unitatile de învatamant preuniversitar implicate, în perioada septembrie 2016 - iulie 2019, în activitati sau proiecte prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European si ale altor institutii europene: Erasmus+ (2014-2020), e-Twinning, Europa-casa noastra (Lider European si EuroQuiz), Scoli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola etc. De asemenea, se pot înscrie scoli care deruleaza activitati sau proiecte finantate din fonduri structurale, în care scoala este aplicant sau partener, dar si proiecte/programe în parteneriat cu ambasade, universitati si scoli din Uniunea Europeana, companii europene, asociatii profesionale europene, ONG–uri cu scop educational/de formare profesionala care activeaza la nivel european etc. Termenul-limita pentru trimiterea candidaturilor este 22 martie 2019 (data postei). În baza rezultatelor obtinute la evaluarea candidaturilor, Ministerul Educatiei Nationale va stabili numarul de scoli premiate si va organiza festivitatea de decernare a titlului „Scoala Europeana”. Rezultatele finale si lista unitatilor de învatamant preuniversitar declarate castigatoare vor fi publicate dupa data de 10 mai 2019. Fiecare unitate de învatamant va primi certificatul „Scoala Europeana - 2019" si un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotari. Odata obtinut, certificatul „Scoala Europeana” este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.