Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Concert extraordinar – IN MEMORIAM. Cinci ani de la moartea marelui dirijor Remus Tascau

18 Februarie 2019
Lugoj info.ro -Cinci ani de la moartea marelui dirijor Remus Tascau

Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultura a Municipiului Lugoj, dirijat de prof. dr. Lucian Onita, va prezenta marti, 26 februarie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal ,,Traian Grozavescu” un concert coral extraordinar dedicat memoriei maestrului Remus Tascau.

Cuptorul cu lemne

 “La împlinirea a cinci ani de la ,,marea despartire” (22 februarie 2014), renumitul cor lugojean doreste sa aduca un pios omagiu celui care a fost cel mai longeviv dirijor al sau. Maestrul Remus Tascau s-a nascut la data de 7 noiembrie 1944, în localitatea Margina, judetul Timis. În anul 1967 a absolvit Conservatorul de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, avandu-i ca profesori pe Tudor Jarda, Dorin Pop, Liviu Comes, Dan Voiculescu, Romeo Ghircoiasu, s.a. Începand cu anul 1968, timp de 45 de ani, maestrul Remus Tascau a fost la conducerea celei mai prodigioase si mai faste perioade, din istoria de peste 200 de ani, a celui mai vechi cor din Romania. Demn urmas al unor dirijori care au marcat evolutia cantului coral romanesc lugojean (Iosif Czegka, Ion Vidu, Filaret Barbu si Dimitrie Stan), Remus Tascau a atins culmile perfectiunii interpretative, confirmate prin decernarea unor prestigioase premii si distinctii nationale si internationale. Mostenirea cultural-artistica lasata de maestrul Remus Tascau Lugojului este una inestimabila, de aceea avem obligatia, noi, cei care i-am fost alaturi, sa o pretuim, sa o pastram si sa o cultivam la adevarata sa valoare.”, a anuntat Casa de Cultura a municipiului Lugoj intr-un comunicat de presa.

Programul concertului va cuprinde lucrari semnate de compozitorii Erasmus Widmann, Orlando di Lasso, Pierre Passereau, Anton Pann, Ioan D. Chirescu, Gheorghe Popescu Branesti, Gavriil Musicescu, Gheorghe Cucu, Nicolae Ursu, Ion Vidu, Nicolae Gisca, Alexandru Pascanu si Wolfgang Amadeus Mozart.Invitat special: mezzosoprana Aura Twarowska, solista a Operei de Stat din Viena. Cu acest prilej se vor decerna diplome de excelenta unor vechi membri ai corului, retrasi din activitate. Intrarea este libera.