Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Proiectul Camine in Miscare revine la Margina

19 Septembrie 2019
Lugoj Info.ro -Proiectul Camine in Miscare revine la Margina

Proiectul cultural Camine în Miscare / Moving Fireplaces continua seria evenimentelor de anul acesta si revine în 21 septembrie la Margina (jud. Timis). 

Cuptorul cu lemne

Va fi o zi întreaga în care cei prezenti vor avea parte de tururi de poveste prin împrejurimi, ateliere pentru copii, targ de produse locale, o editie speciala Creative Mornings Timisoara, expozitie de fotografii si reprezentatii de teatru itinerant - experiente în afara orasului, numai bune de avut într-o sambata de toamna, anunta organizatorii evenimentului.

Dupa succesul avut la Comlosu Mare, Lenauheim si Comlosu Mic, Asphalt Theater revine cu un nou spectacol de strada, The Chef Orchestra. Israelienii promit din nou multa buna dispozitie, rasete si voie buna pe strazile din Margina, într-un eveniment itinerant cu antren.

Alta zi cu soare, piesa inspirata dintr-o poveste culeasa de echipa Camine în Miscare în etapa de cercetare a anului 2017 si transformata în spectacol de Asociatia Solidart, revine în Margina, de data aceasta la Caminul Cultural. „Alta zi cu soare ocupa un loc special în proiectul nostru, fiind prima poveste care s-a transformat într-o forma de arta, asa cum ne dorim sa se întample cu mare parte din povestile culese de echipa noastra. Ne bucuram ca putem sa oferim publicului un spectacol complet, acum ca si actul III e gata de prezentare”, spune Alexandra Palconi-Sitov, Presedinte Asociatia Prin Banat.

Una dintre cele mai dorite activitati din programul zilei de sambata de la Margina este plimbarea cu carutele trase de cai, prin împrejurimile locului. Participarea la spectacole si la toate activitatile din program este gratuita.

„Prin Camine în Miscare ne dorim sa scoatem la iveala momente din istoria Banatului si sa le readucem la viata prin acte artistice în locuri si spatii neconventionale din judetul Timis. Daca prima editie a acestui an a avut loc la granita de vest a judetului, în zona Comlosu Mare-Lenauheim, a doua editie va avea loc la Margina, în partea de est. Proiectul îsi propune sa culeaga amintiri si istorii locale si sa le puna în scena, de aceea, publicul va putea participa si la o piesa de teatru inspirata din viata unui taran din Margina. Camine în Miscare este unul dintre proiectele aflate în dosarul de candidatura al Timisoarei pentru Capitala Culturala 2021 si care va continua si în anii urmatori”, a spus Simona Neumann, directorul executiv al Asociatiei Timisoara 2021 - Capitala Europeana a Culturii.

Camine în Miscare / Moving Fireplaces este un proiect al Asociatiei Timisoara 2021 - Capitala Europeana a Culturii, produs de Asociatia Prin Banat, realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si al Primariei Municipiului Timisoara, ca parte a Programului Cultural TM2021. Este singurul proiect din programul cultural Timisoara 2021 care se desfasoara în jurul Timisoarei, în regiunea Banatului istoric, gandit pentru a încuraja oamenii sa-si împartaseasca mostenirea culturala si povestile personale cu cei din jur. Evenimentul din 21 septembrie este realizat cu sustinerea Primariei Comunei Margina si a Centrului de Informare Turistica Margina.