GYM PELE

Surpriza pregatita de Primaria Tomesti pentru participantii la a 35-a editie a concertului din pestera de la Romanesti

21 Octombrie 2019
Lugoj Info.ro -Surpriza pregatita de Primaria Tomesti pentru participantii la a 35-a editie a concertului din pestera de la Romanesti foto : Lugoj Info.ro

Primaria Tomesti le-a pregatit o surpriza iubitorilor de muzica simfonica ce se gandesc sa ajunga la concertul din pestera, programat duminica viitoare.

service-lugoj

Administratia locala din micuta localitate de la poalele Muntilor Poiana Rusca a investit o suma importanta de bani pentru a asfalta o parte din drumul care duce spre pestera. Primarul comunei Tomesti, Costel Medelean, sustine ca a asfaltat o parte din drum deoarece astfel se creeaza noi posibilitati de parcare. ”Practic nu se mai putea parca pe drum, in Romanesti. Se bloca tot. Asa am decis ca din banii comunei sa asfaltam aproximativ un kilometru spre pestera. In acest fel, turistii merg un kilometru pe asfalt pana intr-o zona unde amenajam o parcare. Speram ca acolo sa putem parca aproximativ 200-250 de masini. Am fost interesati sa asfaltam zonele grele, cum ar fi cele in panta care faceau greu accesul masinilor. Nu am asfaltat mai mult, deoarece suntem interesati sa ii facem pe turisti sa mai faca si drumetie. Zona este superba si cu siguranta cei care ajung aici vor sa se plimbe si prin natura, nu sa intre pana in gura pesterii cu masina”, a declarat Medelean pentru Lugoj Info.ro. Primarul din Tomesti face apel la conducatorii auto sa respecte indicatiile angajatilor Primariei Tomesti si ale organizatorilor pentru a parca masinile in siguranta. Concertul din pestera de la Romanesti este programat duminica de la ora 13 si este sustinut de Orchestra Operei Nationale din Timisoara avandu-i in prim plan pe Ovidiu Rusu- concert maestru, Dan Pataca – bariton si Gabriela Varvari-mezzosoprana. La pupitrul de dirijor se va afla Peter Oschanitzky. In program sunt incluse piese de Mozart, Strauss, Kalman, Massenet si altii.