GYM PELE

Acasa în Banat va renova 30 de case, în 3 zile, la Racovita

27 Ianuarie 2020
Lugoj Info.ro -Acasa în Banat va renova 30 de case, în 3 zile, la Racovita foto : Acasa in Banat

Asociatia Acasa în Banat anunta ca în luna iunie va interveni cu voluntari pentru a da culoare comunei Racovita, localitate aflata la cativa kilometri de Lugoj.

Lugoj Info Online Publicitate

Color the Village/Coloreaza Satul este un adevarat festival al faptelor bune care se afla acum la a doua editie si prin care se vor renova 30 de case în doar 3 zile.
Membrii asociatiei au selectat localitatea Racovita din judetul Timis pentru ca aici se pastreaza într-o mare masura arhitectura traditionala pentru aceasta zona a Banatului, în stilul baroc rural, cu fatade frumos decorate cu flori si alte motive specifice.

”Racovita a fost o surpriza pentru noi toti. Desi se afla destul de aproape de Timisoara, localnicii au pastrat foarte bine gospodariile traditionale, cu decorurile de pe fatade. Credem ca este o bijuterie a Banatului care merita ajutata si promovata”, a declarat Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa în Banat.

”Am fost foarte bucurosi de propunerea ca acest festival sa se desfasoare la noi, în Racovita. Noi, ca si administratie locala, îi vom sprijini pe voluntari pentru a-si putea desfasura activitatea si sunt convins ca si comunitatea îi va primi cu bratele deschise”, a spus primarul comunei Racovita, Ion Nanu.

Editia din acest an a Color the Village va avea loc la finalul lunii iunie, iar voluntarii se vor putea înscrie online, pe site-ul www.colorthevillage.ro.
Anul trecut, Color the Village s-a desfasurat la Eftimie Murgu, în judetul Caras-Severin. Evenimentul a reusit sa adune 250 de voluntari, care au renovat 34 de case în patru zile. Proiectul participa la Timotion 2020, asadar alergatorii pot sustine Color the Village alergand si donand pentru acest proiect. Ideea acestui proiect este unica în Romania, nu doar datorita timpului scurt de implementare, de numai 3 zile, ci si a implicarii voluntarilor alaturi de comunitatea locala.

Daca doriti sa sustineti renovarea celor 30 de case din comuna Racovita, judetul Timis, puteti sa faceti o donatie catre Asociatia Acasa în Banat, CIF 39329018
Donatii în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donatii în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/ BIC: BTRLRO22
PayPal: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Asociatia Acasa în Banat a fost înfiintata în 2018 si îsi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoare satului banatean, sa redescopere adevaratele valori ale acestor locuri: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor.