INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Episcopii greco-catolici din Romania se intalnesc la Lugoj. Timp de trei zile orasul nostru gazduieste sesiunea de toamna a Conferintei Episcopilor

16 Septembrie 2015
lugojinfo.ro-Episcopii greco-catolici din Romania se intalnesc la Lugoj

Lugojul gazduieste, la inceputul saptamanii viitoare, una dintre cele mai importante intalniri ale episcopilor greco-catolici din Romania.

”Conform protocolului in vigoare, Episcopia Greco-Catolica de Lugoj este gazda Sesiunii de toamna a Conferintei Episcopilor din Romania care isi desfasoara lucrarile in perioada 21-23 septembrie la Palatul Episcopal din Lugoj. Pe ordinea de zi a lucrarilor sunt trecute teme care privesc viata Bisericii locale, dar si evenimente apropiate la nivelul Bisericii universale.

Programul Sesiunii cuprinde si momente de rugaciune comuna, in special celebrarile Sfintelor Liturghii, la care sunt asteptati sa ia parte si credinciosii”, au anuntat organizatorii evenimentului.

Episcopii vor marca deschiderea oficiala a intalnirii luni, 21 septembrie 2015, ora 18.30, la Catedrala ”Coborarea Sfantului Spirit” din Lugoj, prin celebrarea Sfintei Liturghii solemne.

Marti, 22 septembrie, de la ora 18.30, la Sanctuarul „Maica Domnului, Aparatoarea Noastra” de la Scaius, se va celebra Sfanta Liturghie in rit bizantin.

In ultima zi a conferintei, miercuri, 23 septembrie, de la ora 8.30 se va oficia Sfanta Liturghie in rit latin, la biserica romano-catolica din Lugoj.

In Romania exista sase dieceze romano-catolice si sase eparhii greco-catolice. Din Conferinta Episcopilor fac parte toti episcopii diecezani si auxiliari ai Bisericii Latine, respectiv Bisericii arhiepiscopale majore „sui iuris” greco-catolice; .

Presedintele Conferintei Episcopilor din Romania este, actualmente, IPS Ioan Robu, mitropolit si arhiepiscop de Bucuresti.