Si-a inceput cariera magnifica la Lugoj. Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrite din tara se afla in stare grava la un spital din Iasi

13 Noiembrie 2020
Lugoj Info.ro -Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrite din tara se afla in stare grava la un spital din Iasi foto : Click

Una dintre cele mai iubite actrite, Draga Olteanu Matei, a ajuns vineri seara la un spital, in stare critica, anunta presa centrala.

Actrita a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi în coma, cu hemoragie digestiva. Primele informatii indica faptul ca pacienta a fost stabilizata, insa starea ei ramane grava fiind transferata pe sectia ATI.
Draga Olteanu Matei are 87 de ani, a jucat în 90 de filme, în peste 50 de piese de teatru si 100 roluri de televiziune. Nascuta la Bucuresti, Draga Olteanu Matei si-a inceput extraordinara cariera la Lugoj. ”Primul spectacol, care se numea „Printesa din padurea adormita”, l-a pus în scena la varsta de 13 ani, pe perioada în care era eleva la Liceul „Iulia Hasdeu” din Lugoj. A facut parte apoi din echipele de amatori, fie ale scolii, fie ale Casei Armatei, si de obicei ea le conducea. În jurul varstei de 17 ani s-a mutat la Brasov, unde a intrat într-o echipa de amatori, la Casa Centrala a Armatei", anunta presa centrala. Actrita a revenit la Lugoj in 1975 cand a jucat in filmul Patima, un film regizat chiar de ea in colaborare cu Mircea George Cornea. Draga Olteanu Matei a scris insa istorie in rolul Vetei din filmul “Nea Marin Miliardar” unde a jucat alaturi un alt actor magnific, Amza Pelea. Ca recunostinta pentru intreaga sa cariera, Draga Olteanu Matei a fost decorata de Presedintele Romaniei, iar Casa Regala a Romaniei i-a acordat Ordinul Coroana Romaniei în grad de Ofiter.