Buciu restructureaza din temelii Casa de Cultura a lui Boldea. Ansamblul folcloric al PSD nu va mai presta pentru chefurile de partid, din bani publici

18 Decembrie 2020
Lugoj Info.ro - Ansamblul folcloric al PSD nu va mai presta pentru chefurile de partid din bani publici

Casa de Cultura a municipiului Lugoj va fi reorganizata dupa ce primarul Claudiu Buciu a ajuns la concluzia ca in institutie unii isi dau silinta sa faca Lugojul cunoscut, iar altii incaseaza sume de bani de la Primarie.

Dupa luni de zile in care a stat de vorba cu cei care fac parte din Ansamblul Lugojana, Teatrul „Traian Grozavescu” si Corul „Ion Vidu”, Buciu a ajuns la concluzia ca la Casa de Cultura trebuie facuta curatenie. Primarul nu exclude desfiintarea institutiei si preluarea de catre Primaria Lugoj a ansamblului, corului si a activitatii de teatru, cu pastrarea actualei titulaturi. Desi nu a anuntat inca public motivele acestei miscari, se pare ca Buciu a gasit mai multe nereguli din care reiese clar ca beneficiarii banilor de la bugetul local ar fi fost altii decat cei care duceau munca cea mai grea in aceasta institutie. Casa de Cultura a fost implicata in celebrul scandal in care Curtea de Conturi a descoperit ca din bugetul sau au fost platite balurile PSD. De asemenea, ansamblul folcloric „Lugojana” s-a remarcat in ultimii ani dupa ce a prestat la balurile si evenimentele publice ale PSD. Memorabila ramane scena in care, intr-un gest de slugarnicie nemaiintalnit, membrii ansamblului au fost pusi de catre coregraful Puiu Muntean sa faca figuratie in jacuzzi-urile nefunctionale de la bazinul acoperit. Buciu nu a dorit inca sa comenteze restructurarea sau desfiintarea Casei de Cultura, insa cu certitudine acest lucru se va intampla in luna ianuarie, iar primarul este sigur ca niciuna dintre trupe nu va mai fi folosita electoral.