vineri, 29 martie 2024
20.9 C
Lugoj
spot_img

Se termina cu smecheriile din bani publici. Primaria Lugoj organizeaza intalniri pentru a incropi agenda culturala a orasului

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Inscrierile la aceste intalniri au demarat deja si pot fi facute pe siteul Primariei Lugoj, discutiile urmand a se desfasura fata in fata din a doua saptamana a anului. Administratia locala cheama la discutii orice lugojean amator sau profesionist care poate sa ofere sugestii sau sfaturi cu privire la intocmirea unei agende culturale. Desi cei din conducerea orasului nu o spun raspicat, se urmareste intreruperea unor practici ilegale care au luat amploare in ultimii ani. Mai exact, banii lugojenilor erau acordati doar unor indivizi apropiati de Boldea si PSD, iar unii artisti, care fie aveau parul prea scurt sau nu aveau respectul cuvenit fata de cei din partidul primarului, erau marginalizati. Administratia locala spera ca in urma acestor intalniri Primaria prin Consiliul Local Lugoj sa nu mai finanteze tot felul de fituici si asa-zise carti care nu au nici o valoare, ori spectacolele de pe strazile orasului in timpul carora se incasau sume uriase de bani si care ajungeau in buzunarul unui singur ins, care, culmea mai era si platit de Primarie. Asa cum a anuntat intr-o postare publica, administratia locala isi doreste recunoasterea artistilor adevarati si cunoasterea problemelor lor.

”Dragi vizionari, tineri si seniori, amatori de arta si experti, va propunem o întalnire în luna ianuarie 2021, cu tema Agenda Culturala Atemporala din Lugoj. Este momentul sa îi recunoastem pe artistii din Lugoj si sa povestim cu iubitorii de arta si cultura si sa aflam care sunt nevoile lor. Daca voi veti gasi timp si rabdare, noi vom fi onorati sa va primim pe fiecare în parte si împreuna sa gandim solutiile cele mai potrivite pentru sectorul cultural artistic din Lugoj. Este vacanta si e vremea potrivita sa revedem albume de fotografie si sa recitim jurnale, dar mai ales sa facem un pas spre un exercitiu de imaginatie! Dintr-o perspectiva, aceasta este sansa noastra sa aflam care sunt talentele si ideile lugojenilor, iar dintr-o alta, suntem pregatiti si pentru critici adunate peste ani sau sesizari recente – dar va rugam politicos sa retineti, vom povesti doar despre arta si cultura! Acum, vom alcatui împreuna un plan mozaical si cel mai probabil va fi unul alambicat, dar acesta va duce spre o lume multiculturala autentica pentru Lugoj, pentru oameni. Mentionam faptul ca aceasta întalnire se adreseaza TUTUROR persoanelor interesate de situatia culturala actuala din Lugoj, nu doar artistilor si celor care au deja o activitate consacrata. Întalnirile programate, vor avea loc în perioada 11.01.2021 – 29.01.2021, la Primaria Municipiului Lugoj sau online daca nu doriti sa va deplasati sau se impun restrictii viitoare”, anunta Primaria Lugoj.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII