Tu stii ce pericol il pandeste pe copilul tau? Patru unitati de invatamant frecventate de copii, nu au autorizatie de securitate la incendiu

25 Februarie 2021
Lugoj Info.ro - Patru unitati de invatamant frecventate de copii, nu au autorizatie de securitate la incendiu

Viata a zeci de copii este pusa in pericol zilnic, la Lugoj, dupa ce cladirile in care functioneaza mai multe unitati de invatamant nu au autorizatie de securitate la incendiu.

ISU Timis a lansat un apel catre sefii unor instititutii de invatamant din oras sa inceapa procedurile si sa obtina autorizatiile. Cele patru institutii de invatamant care nu au aceste autorizatii din partea pompierilor sunt : Gradinita Isakiny, Gradinita Harul- corpul A si Clubul Copiilor – corpul A si B. “Pentru desfasurarea în conditii de siguranta a noului an scolar, precum si în conformitate cu prevederile art. 30 din Legea 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor, republicata, „obligatia solicitarii si obtinerii autorizatiilor de securitate la incendiu, revine persoanei fizice ori juridice care finanteaza si realizeaza investitii noi sau interventii la constructiile existente ori, dupa caz, beneficiarului investitiei", va rugam sa luati toate demersurile necesare în vederea solicitarii si obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pentru toate cladirile cu destinatia de învatamant care functioneaza fara acest act administrativ. De asemenea va învederam faptul ca încalcarea dispozitiilor Legii 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor, republicata, atrage raspunderea disciplinara, contraventionala, materiala, civila sau penala, dupa caz. Astfel, în urma analizei a procesului înregistrat în reducerea numarului de constructii cu destinatia de învatamant care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, va comunicam faptul ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat" al judetului Timis, prin Inspectia de Prevenire, acorda în toate activitatile desfasurate si ori de cate ori este necesar, asistenta tehnica de specialitate privind implementarea masurilor de securitate la incendiu cuprinse în reglementarile tehnice specifice”, se arata intr-o adresa a ISU destinata unitatilor de invatamant in culpa. Doua dintre gradinitele fara autorizatie sunt private, iar Clubul Elevilor apartine Inspectoratului Scolar Judetean Timis, toate fiind frecventate de zeci de elevi.