Noaptea muzeelor nu va avea loc pe 15 mai. Care este noua data propusa de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania

12 Mai 2021
Lugoj Info.ro -Care este noua data propusa de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Evenimentul Noaptea Muzeelor nu va avea loc pe 15 mai 2021.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania a anuntat ca dupa consultarea membrilor sai a stabilit ca manifestarea sa aiba loc pe 12 iunie.  “Dupa cum probabil stiti, data initiala ar fi trebuit sa fie 15 mai 2021. Dat fiind contextul actual de maxima incertitudine si de criza sanitara, este foarte complicat si nerecomandabil ca aceasta noua editie sa se poata organiza la data mai sus-mentionata. Mai mult, chiar organizatorul european al evenimentului ezita sa-si actualizeze continutul website-ului oficial pentru actuala editie.

Din verificarile noastre, multe state europene si-au stabilit calendare proprii de organizare. De asemenea, avem în minte experienta anului trecut cand organizarea a fost extrem de dificila, datele de evenimente si modul lor de desfasurare suportand zilnic fel de fel de modificari. Pe scurt, coordonarea editiei anterioare a fost un cosmar pentru noi toti.

Din acest motiv, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, dupa consultarea membrilor, propune o data proprie de organizare a acestei editii a Noptii Muzeelor si anume 12 iunie”, au anuntat reprezentantii RNMR. Muzeul din Lugoj nu figureaza pe lista membrilor Retelei Nationale a Muzeelor din Romania insa participa in fiecare an la acest eveniment deosebit. In acest an, Muzeul de Istorie si Etnografie Lugoj isi propune o noua expozitie “Neoliticul in Banat”.