Sarbatoare in liniste. “Ruga Lugojeana” va fi organizata si in acest an fara spectacole in aer liber

11 August 2021
Lugoj Info.ro -“Ruga Lugojeana” va fi organizata si in acest an fara spectacole in aer liber

“Ruga Lugojeana” se va desfasura si in acest an intr-un format restras.

Duminica, strazile orasului ar fi trebuit sa fie pline, insa problemele cauzate de pandemie au facut ca specialistii sa recomande ca evenimentele cu un numar ridicat de spectatori care nu pot fi triati epidemiologic, sa nu se desfasoare. Pentru a evita raspandirea coronavirusului, administratia locala a decis ca evenimentele publice de duminica sa fie reduse, astfel ca ruga traditionala se va limita la slujbele religioase organizate in cea mai importanta biserica ortodoxa din Lugoj, Biserica “Adormirea Maicii Domnului”. Organizatorii acestui eveniment au intocmit un program si au anuntat prezenta la Lugoj a Mitropolitului Banatului, PS Ioan.

Programul serviciilor religioase cu prilejul hramului este urmatorul:

Sambata 14 august: ora 18:00 Vecernia cu Litie urmata de slujba Prohodului Maicii Domnului si ocolirea bisericii;

Duminica 15 august: ora 8:00 - Utrenia, ora 9:00 - Întampinarea IPS Mitropolit Ioan al Banatului; ora 9:30 Sf. Liturghie arhiereasca, ora 18:00 Acatistul Adormirii Maicii Domnului.

Toate persoanele care participa la aceste evenimente sunt sfatuite sa respecte normele impuse pentru prevenirea transmiterii virusului. Este pentru al doilea an consecutiv cand unul dintre cele mai importante evenimente ale orasului este afectat de criza sanitara. Fondurile alocate de catre Primaria Lugoj pentru organizarea de evenimente cu ocazia rugii vor fi redirectionate catre investitii.