GYM PELE

Muzeul din Lugoj a fost acreditat

28 Septembrie 2021
Lugoj Info.ro -Muzeul din Lugoj a fost acreditat

Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica Lugoj a obtinut acreditarea – în premiera în ultimii 30 de ani -  prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3310 din 10.08.2021, publicat în Monitorul Oficial al Romaniei, în baza Hotararii Comisiei Nationale a Muzeelor si Colectiilor Publice din cadrul  Directiei Ministeriale de Patrimoniu Cultural.

service-lugoj

“Documentatia de acreditare, depusa de noi la Ministerul Culturii (în iunie 2021), a contabilizat toate activitatile manageriale si culturale ale muzeului lugojean din perioada 2018 – 2020, ilusrand situatia expozitiilor permanente si temporare, a programelor de marketing cultural si educatie muzeala, a cercetarilor istorice si etnografice, a simpozioanelor, conferintelor, publicatiilor stiintifice ale institutiei si,  în egala masura,  a investitiilor în infrastructura muzeului.  Urmare a implicarii si prezentei în spatiul cultural al orasului Lugoj, obtinerea acreditarii echivaleaza cu recunosterea statutului institutiei noastre la nivel national.”, a anuntat managerul Daciana Vuia.

Îndeplinirea criteriilor de acreditare ale muzeului lugojean a fost analizata, în sedinta din 27.07.2021, de Comisia Nationala a  Muzeelor si Colectiilor Publice care a acordat aviz favorabil, propunand acreditarea muzeului  prin ordin al Ministrului Culturii.

Obtinerea acestei acreditari reprezinta pentru institutie o recunostere la nivel national a bogatiei si valorii obiectelor de patrimoniu detinute dar si a preocuparilor noastre constante vis-a-vis de dezvoltarea si protejarea colectiilor muzeale, de promovarea si valorificarea prin cercetare si expunere a bunurilor culturale de importanta locala si nationala.