GYM PELE

Color the Village 2022. Mai sunt cateva zile pentru inscrieri

27 Mai 2022
Lugoj Info.ro - Mai sunt cateva zile de înscrieri pentru Color the Village

Voluntarii mai au doar cateva zile la dispozitie pentru a se înscrie la unul din cele mai mari evenimente de voluntariat din zona de vest a tarii: Color the Village 2022.

În perioada 9-11 iunie 2022, satul Farasesti din judetul Timis va prinde mai multa viata si culoare datorita voluntarilor inimosi ce vor lucra aici 3 zile pentru a zugravi 30 de fatade.

Înscrierile pentru cei care doresc sa participe ca voluntari se pot face pana în data de 31 mai 2022 (inclusiv) pe site-ul proiectului: www.colorthevillage.ro.

În cele trei zile sunt asteptati cateva sute de voluntari pentru a da o mana de ajutor la reabilitarea fatadelor si la diverse actiuni de înfrumusetare a satului.  

Satul Farasesti a început sa se modernizeze într-un ritm rapid, multe case traditionale riscand sa fie modificate ireversibil. Totusi, aici înca se mai pastreaza un numar mare de case cu fatade frumos ornate, o moara de apa si diverse constructii din piatra, cu un farmec greu de gasit în alte sate din judetul Timis.

Pentru Asociatia Acasa în Banat provocarile editiei din acest an vor fi salvarea a cat mai multor case batranesti, a morii de apa din localitate, folosirea tehnicilor si materialelor traditionale si colaborarea cu localnicii din Farasesti pentru a transforma satul într-o atractie turistica ecologica si sustenabila.

Proiectul Asociatiei Acasa în Banat este unic în tara si îsi propune sa pune în valoare arhitectura tipica din aceasta zona. În cele trei zile, sute de voluntari vor munci contra cronometru pentru a reusi sa îsi atinga tinta. Evenimentul se bucura de sprijinul Primariei comunei Pietroasa, a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis, Azur, Linde Gas, Visma si ZF Group.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a patra editie si, an de an, are loc într-un alt sat din Banat. Editiile precedente au avut loc la Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019).

Despre Asociatia Acasa în Banat

Asociatia Acasa în Banat a fost înfiintata în 2018 si îsi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoare satului banatean, sa redescopere adevaratele valori ale acestor locuri: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor.

Asociatia Acasa în Banat poate fi contactata pe pagina de Facebook sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Donatii în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donatii în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

PayPal: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.