GYM PELE

MOMENT COMEMORATIV – LADISLAU POKKER, DRUM SPRE CER

02 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -MOMENT COMEMORATIV – LADISLAU POKKER DRUM SPRE CER

Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica, în colaborare cu Primaria Municipiului Lugoj si Colegiul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, organizeaza un moment comemorativ: LADISLAU POKKER - artist plastic, cadru didactic, presedinte al Filialei UAP Lugoj.

"Vineri, 3 iunie, începand cu ora 1000, ne vom întalni la Ceasul Electric si vom organiza un tur ghidat, prezentat de muzeograful Oliviu Gaidos, la monumentele de for public din oras, realizate de sculptorul lugojean. Vor participa elevii Liceului Teoretic “Iulia Hasdeu”, coordonati de profesorul Silviu Nopcea, presedinte al Filialei UAP Lugoj. De la ora 1100 , în foaierul muzeului, restauratorul Dorina Zah va prezenta o scurta biografie artistica a sculptorului. Vizitatorii vor putea admira în vitrinele expozitionale, fotografii si opere ale artistului", a anuntat Daciana Vuia, managerul Muzeului de Istorie si Etnografie Lugoj.

Ladislau Pokker s-a stins din viata saptamana trecuta, la varsta de 78 de ani. Nascut la Lugoj, la 27 ianuarie 1944, Ladislau Pokker a fost cel mai cunoscut sculptor lugojean realizator de iconostase de biserici.