Lugojul gazduieste Targul Artizanilor Lugojeni

07 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Lugojul gazduieste Targul Artizanilor Lugojeni

Weekendul acesta (în zilele de vineri si sambata), în Piata I. C. Dragan va fi organizat Targul Artizanilor Lugojeni.

service-lugoj

În timpul targului vor avea loc ateliere gratuite pentru copii. Evenimentul organizat în cadrul proiectului „Artizan Lugojan”, de catre Asociatia de Interventie si Regenerare Comunitara, îsi propune sa puna sub reflector caracterul mestesugaresc uitat al orasului si sa conecteze artizanii de comunitate.

Vineri, targul începe la ora 12.00, iar de la ora 16.00 va fi organizat primul atelier de broderie manuala. Printre artizanii lugojeni care îsi vor expune produsele se numara: atelierul cu lavanda Zizi, artistii florari de la Paletu' cu flori, artizanii de broderie de la Libelulle Atelier, Ileana Teslevici alaturi de creatiile sale vestimentare, familia Petruti cu minunatele lumanari parfumate, sculptorul si tamplarul Dumitru Aruncutean, mesterul opincar Ciprian Mert si Llama&Licorn alaturi de papusile create pentru copiii. Targul se va încheia la ora 19.00.

Sambata, targul continua de la ora 10:00 pana la ora 17:00, fiind organizate doua ateliere pentru copiii. De la ora 11:00 debuteaza atelierul de pictura pe ipsos, alaturi de Szabacsi Laura Stefania, cu participare libera, iar de la ora 15.30 începe atelierul de zane. Deoarece participarea este gratuita iar locurile sunt limitate, organizatorii recomanda înscrierea copiilor la atelierele de broderie si de zane, pe pagina lor de Facebook „Artizan Lugojan”.

În caz de vreme nefavorabila, evenimentul se va muta în holul Palatului Lugoj - Piata Iosif Constantin Dragan numarul 9.

Proiectul Artizan Lugojan este organizat de Asociatia de Interventie si Regenerare Comunitara, finantat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunitati”.