GYM PELE

Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, pus intr-o situatie jenanta si nevoit sa vina cu precizari. Colegii de partid i-au oferit o informatie falsa

22 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, pus intr-o situatie jenanta si nevoit sa vina cu precizari foto: Facebook.com

Situatie jenanta pentru ministrul Culturii, Lucian Romascanu, care a fost nevoit sa rectifice o informatie pe care a servit-o pe retelele de socializare fara sa o verifice.

Lugoj Info Online Publicitate

Romascanu a postat miercuri dimineata un text in care isi exprima ingrijorarea ca se desfiinteaza galeria de arte si alte institutii de cultura din Lugoj. Mai multe surse au confirmat pentru Lugoj Info.ro ca informatia a venit din partea PSD Lugoj care a incercat sa speculeze electoral reorganizarea mai multor institutii subordonate Primariei Lugoj. Consilierii ministrului au reactionat dupa ce li s-a atras atentia ca postarea e o minciuna, astfel ca, dupa cateva ore ministrul a fost nevoit sa vina cu precizari. Buciu a decis reorganizarea mai multor institutii pentru ca acestea functionau la limita legii sau in afara ei si cheltuiau banii lugojenilor doar pentru niste indivizi apropiati PSD.

„Scoala Populara de Arte” nu are nicio autorizatie de functionare, de la niciun Minister. Nu a emis niciodata nicio diploma oficiala, recunoscuta de Statul Roman, doar a pacalit copiii si parintii, luandu-le banii pentru a plati diletanti care sa le “predea” copiilor diverse cursuri. Galeria de arta e inchisa de 12 ani si are un singur post in organigrama, si acela de paznic. Casa de Cultura este institutia care ani de zile a platit din bani publici lautarii care cantau la chefurile de partid. Camera de Conturi a constatat, sanctionat si recuperat banii.”, a declarat Buciu pentru Lugoj Info.ro. „In plus, prin noua organigrama, toate activitatile desfasurate pana acum de institutiile enumerate mai sus, vor fi preluate de o directie nou infiintata care se va ocupa si de trupele de amatori (teatru, cor, dansuri populare). Prin noua organigrama au fost preluati toti instrumentistii, tot personalul tehnic, dar a ramas deschisa posibilitatea de a veni prin concurs si alti angajati ai acestor institutii. Galeria de arta (ca sediu) e in plin proces de renovare si intentionam sa o predam Uniunii Nationale a Artistilor Plastici - Filiala Lugoj. Credeti ca gresim ca vrem sa ne scapam de un management care a profanat cultura la nivel local, care a lipit eticheta politica pe un domeniu sacru al societatii?”, a mai adaugat Buciu.