GYM PELE

Nunta lui Figaro va rasuna pe scena teatrului din Lugoj. Gala de opera pe care nu trebuie sa o ratati sambata seara

18 Octombrie 2022
Lugoj Info.ro -Nunta lui Figaro va rasuna pe scena teatrului din Lugoj

Artistii Operei Nationale Romane din Timisoara transforma o seara de sambata, intr-o adevarata Gala de opera.

service-lugoj

Publicul lugojean este invitat sa ia parte la un spectacol desavarsit, sustinut de sopranele Narcisa Brumar si Lacramioara Cristescu, basul Marius Gosa, bas-baritonul Gelu Dobrea, baritonul George Proca si tenorul Cosmin Ifrim. Acompaniamentul este asigurat la pian de Angela Balici si Dragos Zaharescu. Intamplarea artistica il are ca moderator pe nimeni altul decat managerul Operei Nationale Romane din Timisoara, Cristian Rudic.

Spectacolul are loc sambata, 22 octombrie 2022, de la ora 19:00 pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozvescu” Lugoj.

In program:

  1. A. Mozart - Nunta lui Figaro
  2. R. Korsakov - Sadko
  3. Boito - Mefistofele
  4. Verdi - Rigoletto
  5. Bizet - Carmen
  6. A. Mozart - Don Giovanni
  7. Verdi - Traviata
  8. Verdi - Trubadurul
  9. Cilea - Adriana Lecouvreur
  10. Donozetti - Elixirul dragostei

Intrarea este libera!                

Evenimentul face parte din proiectul Marea Muzica, ce consta intr-o serie de 10 concerte si spectacole de muzica culta, prezentate pe parcursul a 6 luni, pe scena Teatrului „Traian Grozavescu” din Lugoj. Prin acest proiect, ce propune o asociere intre Asociatia Scena Muzicala, Opera Nationala din Timisoara si Filarmonica Banatul, muzica culta de cea mai inalta tinuta, ajunge in fata publicului lugojean, oferind oportunitatea deschiderii catre acest gen de muzica si includerea Lugojului pe harta acestor tipuri de manifestari culturale. Selectia de spectacole si concerte a fost facuta cu rigoare si cu aplecare spre satisfacerea intereselor unui public cat mai divers, fiind incluse in program concerte de orchestra, concerte corale, spectacole de opera si concerte educationale.          

Asociatia Scena Mzicala are ca obiective promovarea scenei muzicale si artistice independente din regiune, dar si de la nivel national, cresterea impactului culturii si artei in zonele urbane si rurale, organizarea de targuri, festivaluri, spectacole, concursuri, ateliere de lucru si expozitii in domeniile arta si cultura populara, arta si cultura contemporana, educatie si antreprenoriat, inovatie si tehnologie.

Partener al evenimentului: Opera Nationala Romana din Timisoara.

Proiect finantat din bugetul Primariei Municipiului Lugoj.